VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ING straks bijna een derde kleiner

De reorganisatie die bank en verzekeraar ING maandag bekendmaakte, leidt ertoe dat de nieuwe organisatie eind 2013 bijna een derde kleiner is dan nu.

ING laat weten het balanstotaal per eind 2013 te hebben verlaagd met 600 miljard euro, ongeveer 45 procent van het balanstotaal op 30 september 2008. Omdat ING gedurende dezelfde periode bij sommige onderdelen ook verwacht te groeien, zal het balanstotaal eind 2013 waarschijnlijk ongeveer 30 procent lager zijn dan op 30 september 2008.

Nieuwe consumentenbank
De reorganisatie van ING leidt er ook toe dat er in Nederland een nieuwe consumentenbank zal ontstaan. ING voegt verschillende activiteiten samen, die verder zullen gaan als een nieuwe bank. Deze bank zal in Nederland een marktaandeel hebben van ongeveer 6 procent.

Het gaat om de bankactiviteiten van dochter Interadvies (inclusief Westland Utrecht en de hypotheekactiviteiten van Nationale-Nederlanden) en de kredietportefeuille (leningen aan consumenten) van ING Retail.

De nieuwe combinatie wordt volgens ING een winstgevende bank met een balanstotaal van 37 miljard euro. Hieronder vallen onder meer 200.000 hypotheekcontracten, 320.000 contracten voor leningen en 500.000 spaarrekeningen.Gerelateerde artikelen