VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Nog veel onduidelijkheid over nieuw ING

Rond de plannen die bank en verzekeraar ING maandag bekendmaakte, hangt nog veel onzekerheid. Het is onduidelijk hoe de onderneming er begin 2014 uit zal zien na de grote strategiewijziging. Topman Jan Hommen zei maandag in een toelichting dat ook nog niet is besloten of de naam ING blijft.

ING ondergaat de komende vier jaar een gedaanteverwisseling. waarbij onder meer alle verzekeringsactiviteiten worden afgestoten. ING Groep, sinds 1991 een bank en verzekeraar na de fusie met Nationale Nederlanden, wil terug naar traditioneel bankieren.


,,Ik kan me voorstellen dat ING Bank en ING Verzekeringen de namen worden voor de aparte bedrijven'', aldus Hommen. ,,Maar dat moet in de toekomst worden besloten.''

Overwegend Europese bank
In een toelichting laat ING weten een ,,overwegend Europese particuliere en commerciële bank te worden met selectieve groeimogelijkheden in andere delen van de wereld''.

Hommen zei opties open te houden met betrekking tot Thailand en India. En ook over de Chinese Bank of Beijing, waarin ING een belang heeft van 16 procent, is nog geen beslissing genomen.

Verkoop ING Direct USA
ING heeft nog niet besloten of de verkoop van ING Direct USA inclusief of exclusief de zogenoemde Alt-A hypotheken zal plaatsvinden. Dat deelde de bank maandag mee tijdens een persconferentie.

Daarnaast zei ING dat de Nederlandse onderdelen die de bank gaat afstoten ,,verkocht kunnen worden aan iedere financiële partij''.

Werknemers
De topman kon verder niet zeggen hoeveel werknemers het bedrijf nog telt als de plannen zijn afgerond. Momenteel werken er wereldwijd meer dan honderdduizend mensen bij ING, waarvan ongeveer dertigduizend in Nederland.

Hommen zei wel te verwachten dat er begin 2014 meer dan die dertigduizend mensen bij ING in Nederland werken. Verder was hij terughoudend.Gerelateerde artikelen