VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Weer roerige handelsdag voor ING

De handel in het aandeel ING is vandaag hervat, na een dag eerder te zijn stilgelegd. Extreem hoge omzetten leidden dinsdag tot een technische storing. Het computersysteem van Euronext Amsterdam kon de grote hoeveelheid orders niet verwerken.

Het aandeel ING schommelde woensdag in de ochtendhandel op de Amsterdamse beurs tussen een klein plusje en bijna 7 procent lager.

Na ruim drie uur handelen was er ook woensdag in het aandeel meer gehandeld dan op een gemiddelde handelsdag. Het ging om een volume van meer dan 28 miljoen stuks, tegen een gemiddelde van ruim 19 miljoen aandelen.

Achtbaan
Dinsdag dreigde de omzet in het aandeel ING volgens handelaren boven de honderd miljoen stuks uit te schieten, bijna vier keer zo veel als op een gemiddelde dag op Beursplein 5.

Het aandeel van de bank en verzekeraar maakte dinsdag een achtbaanrit. De aankondiging maandag dat ING een gaat doen en grote delen van het concern gaat afstoten, leidde tot onzekerheid bij beleggers. Het belang van de bestaande aandeelhouders zal flink verwateren.

Maandag . Dinsdagochtend dook het fonds rond kwart voor tien tot 15 procent in de min. Na uitspraken van ING-topman Jan Hommen op een bijeenkomst met investeerders werd de weg omhoog weer ingezet. Hommen zei onder meer dat ING geen haast heeft met het verkopen van onderdelen en een goede prijs wil.

Op het moment van stilleggen stond ING 6,1 procent lager op 8,98 euro. Daarmee verloor het aandeel in twee dagen tijd al een kwart van zijn beurswaarde.

Technische storing
De woordvoerder van Euronext benadrukte dat de handel niet stil was gelegd vanwege de extreme koersbewegingen. ´Het is niet zo dat er een bepaalde grens werd overschreden waardoor de handel moest worden stilgelegd.´

In een persverklaring stelde Euronext later dat de handel werd opgeschort, omdat de grote volumes leidden tot een technische storing. Vorige week moesten de fondsen uit het middensegment van de beurs het ook al laten afweten door technische problemen.

Op Wall Street verwisselden de stukken dinsdagavond nog wel van eigenaar. Daar sloot ING 8 procent lager op 12,96 dollar.Gerelateerde artikelen