VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

05 november 2009

Volumegroei zet door bij Unilever

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Eerst volume draaien, dan komen de marges en opbrengsten later wel. Dat is kortweg de lijn die Unilever ceo sinds zijn aantreden dit jaar aanhoudt. Meer verkopen is in het derde kwartaal in ieder geval gelukt. De omzet moest een veer laten door lagere prijzen.

Op de keper beschouwd opereert Unilever dit jaar spiegelbeeldig aan het beleid van 2008. Vorig jaar was het de omzet die groeide, maar de volumes niet. De groei bij Unilever was toen met name te danken aan prijsverhogingen.

Nu stijgt vooral het aantal Unilever-producten dat over de toonbank gaat, terwijl de prijzen licht daalden- over de hele linie een klein beetje (0,2 procent), in Europa meer (-2,3 procent). Unilever zag zich zelf een beetje uit de markt geprijsd en probeert nu weer in de gunst te komen bij calculerende consumenten.

Die prijsdruk resulteerde in een wat lagere omzet, 2 procent minder dan een jaar geleden. Financieel topman Lawrence wijt die teruggang overigens aan de sterke euro.

Unilever kan mee in een klimaat met wat lagere prijzen door de lagere prijzen van grondstoffen die het bedrijf voor de kiezen krijgt. Dat levert extra marge op, de brutowinstmarge is gestegen met 0,7 procent en die gebruikt Unilever deels om extra te investeren in het eigen bedrijf. Vooral aan de door ceo Polman zo vurig gepropageerde innovaties die het bedrijf flexibeler en winstgevender moeten maken op termijn. Unilever lijkt op koers te liggen

Dividend
Unilever gaat vanaf volgend jaar het dividend per kwartaal uitkeren in plaats van halfjaarlijks. Hiermee volgt het concern de spreiding van de dividendbetalingen die het gros van de internationaal opererende concerns tegenwoordig voeren.


Gerelateerde artikelen

Omzetmotor Unilever valt stil door gebrekkige prijszettingsmacht
Unilever en Kraft Heinz: omzetgroei versus kostenbesparingen
Groene bezieling genereert keiharde euro’s
Unilever wordt winstgevender, maar voor het dividend maakt het weinig uit
Unilever wordt winstgevender, maar voor het dividend maakt het weinig uit
02-12-2016

Unilever spiegelde investeerders woensdag een verdere verbetering van de wi…

Lees verder

Unilever

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}