VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ING verwacht dat verzekeringstak minimaal 15 miljard euro oplevert

ING verwacht dat de verzekeringsactiviteiten van het concern bij verkoop ten minste 15 miljard euro opleveren.

Dat zegt ING woensdag in een toelichting op de derdekwartaalcijfers.

ING baseert zich met zijn verwachting op de waarde van het eigen vermogen van het verzekeringsdeel. Dat is in het derde kwartaal ten opzichte van de voorliggende periode gestegen van 12 miljard euro tot circa 15 miljard euro.

De waardestijging van het eigen vermogen is met name te danken aan hogere koersniveau's van obligaties.  

Aflossen
ING gaf eerder op de dag al aan dat het met de opbrengst van de verzekeringstak zo snel mogelijk de gehele staatssteun wil aflossen. 

 11 november 2009

Splitsing
ING maakte twee weken geleden bekend dat het concern gesplitst wordt in een bank en verzekeringsdeel. De verzekeringstak staat sindsdien in de etalage. Topman Jan Hommen meldde vandaag dat de interesse groot is.

Met de opbrengst van de verkoop van activiteiten wil ING in elk geval de tweede helft van de staatssteun ter waarde van 5 miljard euro afbetalen. Daarnaast zet het concern 7 miljard euro in voor het aflossen van overige schulden. De eerste aflossing van 5 miljard geschiedt zoals eerder aangekondigd nog voor het einde van dit jaar.

Koers omhoog
Wat ING gaat doen met de eventuele rest van de opbrengst is niet bekend. Beleggers reageerden in elk geval enthousiast op het bericht en stuwden de koers van het aandeel ING in de middag met 8 procent.

Twee weken eerder verloor ING in twee dagen tijd nog 30 procent aan beurswaarde na bekendmaking van de splitsing.

26 oktober 2009Gerelateerde artikelen