VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

KPN en iBasis begraven strijdbijl

Aan de ijzige overnamestrijd tussen telecomconcerns KPN en de Amerikaanse branchegenoot iBasis is een einde gekomen. KPN heeft zijn bod opnieuw verhoogd en is nu bereid 3 dollar per aandeel iBasis te betalen, bijna het dubbele van het eerste bod. De Amerikanen zijn akkoord.

Beide partijen laten bovendien de wederzijdse claims vallen waardoor de in gang gezette rechtszaken geen doorgang meer zullen vinden.

Positief advies
Het adviserend comité van de raad van bestuur van iBasis raadt aandeelhouders aan hun aandelen aan te bieden.

Het laatste en definitieve bod van KPN vertegenwoordigt een premie van 130,8 procent ten opzichte van de slotkoers van 1,30 dollar van iBasis op 10 juli 2009, de laatste handelsdag voorafgaand aan het initiële bod van KPN op iBasis.

Vijandig
KPN had zijn bod al eerder verhoogd tot 2,25 dollar per aandeel, van het aanvankelijke bod van 1,55 dollar per aandeel. Het bestuur van iBasis vond dit te weinig en adviseerde aandeelhouders om het bod af te wijzen. Bovendien werd de overnamepoging van KPN als vijandig bestempeld.

 15 oktober 2009

Het Nederlandse concern heeft momenteel 56 procent van de aandelen iBasis in handen. Het hogere bod waardeert de resterende 44 procent van de aandelen op 93 miljoen dollar.

KPN heeft de aanmeldingsprocedure van het bod verlengd tot 8 december. Als minimaal 90 procent van de aandeelhouders van iBasis hun stukken heeft aangeboden, zal KPN het bod doorzetten.Gerelateerde artikelen