VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

KPN naar rechter om 'oneerlijke concurrentie' in strijd om Duitse beller

Het Duitse KPN-onderdeel E-Plus heeft een eerste stap gezet in de strijd om vergunningen voor frequenties in de Duitse markt. E-Plus sleept het Duitse Agentschap Telecom voor de rechter in Duitsland. Volgens het telecombedrijf bevoordeelt het agentschap de concurrentie bij de voorgenomen veiling van frequenties.

De Duitse overheid gaat volgend jaar verschillende frequenties voor mobiel internet veilen, waaronder de meest waardevolle frequentie van 800 megahertz.

Bij de veiling worden drie blokken van frequenties geveild. Twee daarvan worden bij voorbaat al toegekend aan de twee grootste mobiele spelers in Duitsland: Vodafone en T-Mobile.

Andere bedrijven, zoals KPN-onderdeel E-Plus en O2 van Telefonica kunnen alleen bieden op het derde blok. E-Plus vindt dat het agentschap bedrijven niet mag uitsluiten voor bepaalde delen van de veiling.

Groot belang voor marktaandeel
Verkrijgers van een van de geveilde frequenties kunnen consumenten in de grootste consumentenmarkt voortaan van de nieuwste technologie voorzien. Telecombedrijven die klanten in de toekomst geen draadloos snel internet kunnen aanbieden gaan naar verwachting marktaandeel verliezen.

De lage frequenties zijn volgens KPN zo gunstig, omdat minder opstelpunten nodig zijn om als bedrijf de golven op te vangen.

Volgens KPN uitte de Europese Commissie eerder twijfels over de rechtmatigheid van de veilingvoorwaarden.

Het is nog onbekend wanneer de rechtszaak dient. ‘We verwachten dat het op korte termijn zal zijn, aangezien we voor de veiling een uitspraak willen', meldt een woordvoerder van KPN.

Trauma
Het concern is de rampzalige uitkomst van een eerdere biedingenstrijd in Duitsland nog niet vergeten. Vlak na de millenniumwisseling ging KPN bijna ten onder nadat het bedrijf zijn hand fors had overspeeld bij een veiling van frequenties.Gerelateerde artikelen