VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Topman Arcadis: we komen beter door de crisis dan gedacht

Topman Harrie Noy van advies- en ingenieursbureau Arcadis denkt dat het ergste van de economische crisis achter de rug is en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. 'We zijn de storm redelijk doorgekomen. Het is uiteindelijk beter gegaan dan we gedacht hadden'.

Dat zegt Noy  in een interview met ANP-Reuters. 

De bestuursvoorzitter is tevreden met de manier waarop zijn bedrijf de crisis heeft getrotseerd.

Het bedrijf schrapte ruim achthonderd banen om kosten te besparen en zag bij bepaalde divisies de orders sterk inzakken, maar rode cijfers bleven uit.

Profijt van overheidsinvesteringen
Arcadis wist vooral munt te slaan uit overheidsinvesteringen op het gebied van infrastructuur. Die markt zal het ook volgend jaar goed blijven doen, zo verwacht Noy.

In de gebouwenmarkt is de bodem bereikt of dichtbij, stelt de topman. Arcadis had vooral last van de malaise in de vastgoedsector in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Noy verwacht in dit segment echter geen herstel op de korte termijn. Dit zal pas in 2011 het geval zijn, aldus de topman.

Meer optimisme over milieumarkt
Bij de milieuactiviteiten is Noy optimistischer gestemd dan een aantal maanden terug. De daling in de markt was in het derde kwartaal veel minder sterk dan in voorgaande kwartalen. 'Dat lijkt erop te duiden dat in de milieumarkt het dieptepunt is gepasseerd.'

Noy denkt echter niet dat de wereldeconomie al uit de gevarenzone is. 'Er is heel veel gefinancieerd op basis van schulden. Voordat dat schuldenniveau in de wereld naar een redelijker niveau is teruggebracht, duurt gewoon nog een poosje. Die enorme 'boom' die we gehad hebben, zal niet snel terugkomen.'Gerelateerde artikelen