VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Spyker nog in race om Saab

De Nederlandse fabrikant van exclusieve sportwagens Spyker Cars krijgt tot 7 januari de tijd om een definitief overnamebod te doen op de Zweedse autofabrikant Saab. Spyker-topman Victor Muller denkt wel dat er meerdere gegadigden zijn voor Saab.

Dat heeft Muller woensdag tegen persbureau gezegd.

Oorspronkelijk liep de deadline van General Motors (GM)over de toekomst van Saab op 31 december af. Maar het Amerikaanse automobielconcern wil niet langer koste wat kost vóór het einde van 2009 een beslissing hebben genomen over de toekomst van dochter Saab, zo meldde de Financiële Telegraaf eerder op de dag al. 

Een woordvoerder van Saab bevestigt dit.

De Amerikanen werken momenteel tegelijkertijd aan twee scenario's voor Saab: verkoop of ontmanteling.

Kandidaten
Behalve de Nederlandse bolidebouwer Spyker is investeerder Merbanco in combinatie met een Zweeds consortium een belangrijke gegadigde voor Saab. Ook gaan er geruchten dat een volledig onbekende bieder uit Miami, Florida zou zijn gekomen en gegaan.

Eerder deze maand wees GM een bod van Spyker af. Vorige week zaten Spyker en GM weer om de onderhandelingstafel.

24 december 2009

21 december 2009

1 september 2009

Op 18 december meldden de Amerikanen nog een begin te gaan maken met de 'ordentelijke ontmanteling' van Saab. Daarnaast sprak het moederbedrijf echter verder met gegadigden voor het Zweedse merk. 'Op dat moment is de deadline van 31 december in principe vervallen', aldus de zegsman van Saab.

Voor Zweden is de toekomst van Saab van groot belang. Het bedrijf telt 3400 medewerkers. Ook staan duizenden banen bij toeleveranciers op het spel. 'Snelheid blijft daarom geboden', zo liet een ingewijde gisteren weten. Spyker wil in principe het ondernemingsplan van Koenigsegg, eerder afgevallen in de race om Saab, uitvoeren.Gerelateerde artikelen