VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Spyker brengt nieuw bod uit op Saab

Spyker Cars brengt donderdag een nieuw bod uit op de Zweedse autoproducent Saab. Dat kondigt bestuursvoorzitter Victor Muller aan. Bij General Motors gaan de voorbereidingen om Saab te ontmantelen intussen gewoon door.

Muller, die niets kwijt wil over de financiering van het bod, geeft aan er vertrouwen in te hebben dat het bod op Saab door moederconcern General Motors (GM) zal worden geaccepteerd.

GM heeft geïnteresseerde partijen tot donderdag 23.00 uur de tijd gegeven om een bod op Saab uit te brengen.

Geen optimisme van GM
Maar van optimisme over de toekomst van Saab is weinig te merken. GM-ceo Ed Whitacre zei woensdag nog dat hij niet meer op een overname rekent. Volgens Whitacre is geen enkele partij met geld over de bug gekomen.

Die uitspraak verwondert Muller niet, omdat de tijd om een nieuw bod voor te bereiden zeer beperkt was. 'Het opstellen van het bod is een uitermate gecompliceerde en bewerkelijke zaak. Wij werken in twee shifts 24 uur per dag om het op tijd klaar te hebben.'

Op valreep nieuwe bieders
De Zweedse krant Dagens Industri meldt intussen dat de Zweedse staatssecretaris Jöran Hägglund ten minste nog twee biedingen in de vorm van een management buy out verwacht.

'We zijn na 18 december gecontacteerd door verschillende groepen, waaronder drie uit Zweden. Ik denk dat ten minste twee van hen een bod zullen indienen bij GM donderdag', aldus Hägglund.

Onduidelijk blijft of GM een winnaar aanwijst of alsnog besluit de stekker uit Saab te trekken.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen