VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Formule 1-baas Bernie Ecclestone deint mee in dans om Saab

Dat Spyker niet als enige in de race is voor een overname van Saab was duidelijk, maar welke partijen zich naast de Nederlandse bolidebouwer scharen niet. Intussen trekt de rook steeds verder op. En zie daar, Formule 1-baas Bernie Ecclestone mengt zich in de strijd.

Dat meldt tenminste de vrijdag.

Ecclestone zou samen met het Luxemburgse investeringsbedrijf Genii Capital interesse hebben in Saab. Tegenover persbureau Bloomberg noemt de Formule 1-baas Saab ‘een goed merk dat waarschijnlijk verwaarloosd is door de huidige eigenaar'.

Genii Capital roemt vooral de 'enorme merkwaarde' en het 'innovatieve imago' van Saab.

'Agressief naar transactie'
Genii stelt tegenover het persbureau nu ‘agressief naar een succesvolle transactie toe te werken'. Ecclestone reageerde rustiger dan partner Genii. ‘We bezitten Saab nog niet, dus laten we afwachten wat gebeurt'.

De afgelopen weken circuleerden namen van verschillende mogelijke bieders in de media. Maar duidelijkheid over of moederbedrijf General Motors (GM) Saab nu verkoopt of toch ontmanteld is er nog niet.

GM heeft enkel gemeld alle biedingen op Saab te bekijken.

Kandidaten
Bij Saab weten ze inmiddels wel wie precies de gegadigden zijn. Donderdagavond elf uur verstreek de termijn waarbinnen bieders zich konden melden.

Naast Ecclestone, wordt vrijdag in de media een derde nieuwe partij genoemd met interesse in Saab. Volgens de Zweedse krant Dagens Industri gaat het om een gezelschap, geleid door voormalig MAN-topman Hakan Samuelsson en Jan Nygren, oud-minister en voormalig topmanager bij Saab. Welke partij het bod financiert, is volgens de krant niet bekend.

Nieuw bod Spyker op de valreep
Bestuursvoorzitter Victor Muller van Spyker heeft in elk geval pal voor het verstrijke van de deadline zijn nieuwe, herziene bod uitgebracht.

Spyker is volgens Muller 'een constructieve dialoog met GM blijven voortzetten'. Het herziene bod zou 'veel potentie' hebben en Muller wil zo snel mogelijk een deal sluiten over Saab.  

Liquidatie
Het bestuur van Saab komt intussen vrijdag bijeen. Naar verwachting om de liquidatie van het onderdeel te starten. dat is een scenario waar de organisatie al enige tijd de voorkeur aan lijkt te geven.

Bestuursvoorzitter Ed Whitacre zei woensdag nog dat hij niet meer verwachtte dat Saab zou worden overgenomen. Wel zou een cashbod altijd bestudeerd worden.

Muller heeft geen idee wat de gang van zaken na het bod precies is. Hij schat dat het tot begin volgende week duurt voordat Spyker een reactie krijgt.    Gerelateerde artikelen