VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

11 januari 2010

Value8 waarschuwt voor snel stijgende koers

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De koers van het aandeel Value8 loopt te snel op. Dat stelt opmerkelijk genoeg de directie van het investeringsfonds zelf. En het is niet voor het eerst dat vanuit Bussum wordt gewaarschuwd voor een te forse koersstijging.

Waar beursfondsen doorgaans hun aandeelhouderswaarde het liefst tot zo groot mogelijke hoogten zien stijgen, bericht Value8 maandag dat de beweging van de koers geen gelijke tred houdt met de ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Value8 meldt dit omdat dat ‘netjes' is, zegt bestuursvoorzitter Peter Paul de Vries in een reactie tegen persbureau .

Het investeringsfonds van de voormalige VEB-topman wil voorkomen dat beleggers aandelen kopen op basis van te hooggespannen verwachtingen.

Value8 meent dat beleggers ‘met de koersontwikkeling van de afgelopen twee weken, naar objectieve maatstaven te sterk vooruitlopen op toekomstige positieve ontwikkelingen.'

Lange termijn
Het bestuur stelt daarbij dat het bedrijf zich focust op waardecreatie op lange termijn. In een benadrukten bestuursvoorzitter Peter Paul de Vries en financieel directeur Gerben Hettinga dit al.

Intussen zagen de twee bestuurders de beurkoers in 2009 met 330,9 procent oplopen. Het fonds was daarmee met afstand de sterkste stijger op de beurs van Amsterdam. ASMI, Brunel en Fortis volgden met een toename van ruim 180 procent.

‘Aardig, maar tegelijk een probleem', zo omschreven De Vries en Hettinga de groei. ‘Want het is bijna onmogelijk om die prestatie in 2010 te herhalen.'

Daarmee lijkt Value8 zich al vast een beetje in te dekken voor het geval de hooggespannen verwachtingen niet worden ingelost.

Verder omhoog
Ondanks waarschuwingen in de nieuwjaarstoespraak van 1 januari dit jaar schoot de koers de eerste week van het nieuwe handelsjaar verder omhoog, met 58 procent van 22,75 euro tot 36,00 euro, bij een volume van 10.000 stuks.

Aankondigingen in december van een voorgenomen deelname in gewasbeschermingsbedrijd Ceradis en uitbreiding van het belang in Games Factory Online speelden daarbij een rol.

Ook vorig jaar stipte De Vries de snelle koersstijging aan. Daarbij wees hij op het beperkte aantal vrij verhandelbare aandelen, de zogenoemde free float, en adviseerde beleggers te overwegen van limietorders gebruik te maken.

Vrij verhandelbare aandelen
De free float bedraagt momenteel ruim 10 procent. Value8 wil dit op termijn vergroten. Een beperkte free float kan leiden tot bovengemiddelde schommelingen in de koers.

Meerderheidsaandeelhouder is momenteel De Vries met zo'n 64 procent via zijn investeringsmaatschappij 3L Capital Holding. Delta Lloyd heeft onlangs een belang van 16,4 procent verworven, oud-minister Willem Vermeend heeft tussen de 5 en 10 procent van de aandelen.

De Vries zegt dat hij geenszins van plan is om een deel van zijn aandelen te 'cashen'. 'Ik zit erin voor de lange termijn.' 

Het aandeel Value8 levert maandag tegen het middaguur 6,9 procent in op 33,50 euro.


Gerelateerde artikelen

Value8 wil zijn portefeuille met meervoudige reverse listing in Nedsense in één klap saneren
Value8 wil zijn portefeuille met meervoudige reverse listing in Nedsense in één klap saneren
28-11-2017

Op 22 november 2017 publiceerde Value8 eindelijk de definitieve jaarrekenin…

Lees verder

Aandeelhouders VEB Value8
Geduld beleggers raakt op bij Value8
Nieuwe Belgische grootaandeelhouder moet plannen met SnowWorld gaan ontvouwen
Nieuwe Belgische grootaandeelhouder moet plannen met SnowWorld gaan ontvouwen
23-09-2017

Door een aanzienlijk belang in SnowWorld te nemen wordt zakenman Marc Couck…

Lees verder

Value8 verkoop overname SnowWorld
Mazars steunt oproep VEB voor meer openheid in situaties zoals bij Value8
Mazars steunt oproep VEB voor meer openheid in situaties zoals bij Value8
18-09-2017

In antwoord op een brief van de VEB stelt Mazars, de accountant die onder m…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}