VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Spyker voert actief gesprekken met General Motors over Saab

Spyker Cars verwacht voor het einde van de week een antwoord van General Motors (GM) over een mogelijke overname van Saab.

Dat zegt Spyker-topman Victor Muller dinsdag tegen persbureau .

‘We voeren actief gesprekken met GM. We proberen overeenstemming te bereiken over enkele uitstaande zaken,' zegt Muller, die verder geen details wilde geven.

Spyker bracht vorige week een uit op de noodlijdende Zweedse autofabrikant. Verschillende partijen spraken van een sterk bod.

Concurrentie
GM heeft niet gemeld welke bieders verder in de race zijn. Wel is duidelijk dat ook Formule 1-baas  samen met het Luxemburgse Genii Capital en de Zweedse zakenman Lars Carlstrom nog werkt aan het .

Calstrom meldde dit maandag in de Zweedse krant Dagens Industrie. De investeringsmaatschappij diende vorige week een bod voor Saab bij de huidige eigenaar General Motors.

Vertegenwoordigers van GM suggereerden de afgelopen dagen dat GM Saab liever zou opdoeken dan verkopen en dat geen van de biedingen financieel afdoende was.

Genii meldde'begrepen te hebben 'dat het bod verbeterd moet worden om in de race te blijven'.

Tegenstrijdige uitspraken
, zei interim-bestuursvoorzitter Ed Whitacre maandag tegen journalisten op de jaarlijkse autoshow in Detroit. ‘We onttakelen het.’ Bob Lutz, vice-voorzitter van de raad van bestuur stelde maandag in de Zweedse media eveneens dat is.

Topman Mark Reuss van de GM-divisie Noord-Amerika zei maandag echter dat alle opties nog steeds worden bekeken. En de bieders werken klaarblijkelijk nog hard aan hun financiering.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen