VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Muller droomt van 'Saab Spyker Automobiles'

Spyker Cars heeft Saab nog niet overgenomen en het is de vraag of dat überhaupt gebeurt, maar intussen worden wel steeds meer details rond de plannen van Spyker met Saab bekend.

Bestuursvoorzitter Victor Muller, die tijdens een autobeurs in Detroit herhaalde dat hij over de overname nog in gesprek is met moederbedrijf General Motors (GM), meldt dat de nieuwe naam van de Zweedse autobouwer Saab Spyker Automobiles wordt. Indien de overnamepoging slaagt natuurlijk.

Spyker wil graag 10 procent van de 1.100 Saab-dealers gaan gebruiken voor het verkopen van Spykers.

Muller zei eerder al dat Spyker kan profiteren van de engineering afdeling van Saab, schaalvoordelen en het dealernetwerk van de Zweedse automaker.

De Spyker-topman zei nog eens van mening te zijn dat het Zweedse autobedrijf levensvatbaar kan zijn onder een nieuwe eigenaar.

'Levensvatbaar, duurzaam icoon'
Muller: ‘Saab is een icoon van een merk. Het merk kan levensvatbaar zijn en erg, erg duurzaam. We willen Saab graag een nieuwe start geven.' Ook zei Muller dat ‘mensen een Saab willen, geen Opel Saab', refererend aan het Duitse merk van GM, Opel.

‘We proberen nu overeenstemming te bereiken over enkele uitstaande zaken met GM', zei de topman. Spyker verwacht aan het einde van de week een definitief antwoord van GM.

In reactie op de vraag of Spyker wel genoeg financiële armslag heeft voor de deal liet Muller weten dat hij ‘de heer Whitacre het geld heeft laten zien'. Meer details weigerde Muller te geven.

Concurrentie
De concurrentie van Spyker in de strijd om Saab, Zweedse zakenman Lars Carlstrom, Formule 1-baas Bernie Ecclestone en Genii Capital hebben woensdag voor 14.00 uur een herzien bod uit op Saab aan GM.

‘Ons bod is verduidelijkt wat betreft liquiditeit, geld en andere dingen', stelt Carlstrom.

 Gerelateerde artikelen