VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Reesink levert flink aan omzet in door moeilijke marktomstandigheden

Over de koers die handelsonderneming Reesink vaart sinds het vertrek van boegbeeld Bernard ten Doeschate, is na een half jaar nog steeds weinig duidelijk. Wel blijkt het bedrijf in 2009 ‘als gevolg van moeilijke marktomstandigheden' flink aan omzet te hebben ingeleverd.

Reesink zegt in een persbericht terug te kijken op ‘een moeizaam verlopen 2009, waarin de handel aanzienlijk onder druk stond'. Het bedrijf verwacht in de eerste helft van 2010 nog geen verbetering van de omstandigheden.

Exclusief bijzondere posten daalde het bedrijfsresultaat ten opzichte van 2008 met 40 procent. De omzet ging met ruim 17 procent omlaag, van 199 miljoen euro in 2008 naar 164 miljoen euro afgelopen jaar.

Reesink, dat eind maart de definitieve jaarcijfers openbaar maakt, leed in 2009 een verlies van 5 miljoen euro op vastgoed. Een hertaxatie van gronden leverde een afwaardering van 4,6 miljoen euro op.

Schadevergoeding Apeldoorn
Een bijzondere post die nog niet in de cijfers is verwerkt is de ontvangen schadevergoeding van 1,9 miljoen euro van de gemeente Apeldoorn. Reesink vindt dat bedrag veel te laag en is in beroep gegaan.

Het bedrijf lag jaren met Apeldoorn overhoop over een verhuizing uit Zutphen naar die stad. Reesink becijferde de door het conflict geleden schade op bijna 41 miljoen euro.

Nog steeds vinger in de pap
Voormalig bestuursvoorzitter Bernard ten Doeschate trad juni afgelopen jaar af. De driekoppige directie die hem opvolgde heeft nog niet bekend gemaakt of zij zullen voortborduren op de strategie van Ten Doeschate, die twee decennia aan het roer stond van de handelsonderneming, of dat er een nieuwe lijn wordt uitgezet.

Tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering van Ten Doeschate in juni werd in elk geval duidelijk dat de meester niet van plan was zijn inbreng te laten verbleken.

Vlak voor hij aftrad maakte hij eigenhandig een door het drietal voorgestelde accentverschuiving binnen de internethandel ongedaan.

De huidige directie bestaat uit Gerrit van der Scheer, Gerwin Linnenbank en José ten Dijk. Ten Doeschate is op de achtergrond nog aanwezig om de drie van adviezen te voorzien en claimdossiers te beheren.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen