VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Zweedse Saab-dealers paraat om financieringsgat Spyker te dichten

Spyker-topman Victor Muller gaf al aan dat meerdere investeerders klaar staan om de laatste 24 miljoen dollar van de overnameprijs aan General Motors te op te hoesten. Daar is nu een partij bijgekomen: een groep Zweedse Saab-dealers.

De belanghebbenden willen Spyker als het Nederlandse bedrijf geld nodig heeft om het automerk Saab van het Amerikaanse General Motors (GM) te kopen.

Volgens de GM-dealervereniging staan de Saab-doorverkopers klaar om indien nodig de 24 miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen die Spyker kwijt is voor de tweede betaling aan GM. "We twijfelen er niet aan dat Spyker zelf de financiering rond krijgt, maar komt er een verzoek, dan kunnen we helpen'', zegt een woordvoerder vrijdag in de Zweedse financiële krant Dagens Industri.

Overname
Spyker en GM bereikten eind januari een overeenkomst over de overname van Saab Automobiles. De Nederlandse bolidebouwer betaalt bij de afronding van de transactie op 15 februari een eerste bedrag van 50 miljoen dollar aan GM.

De overige 24 miljoen dollar wordt op 15 juli van dit jaar voldaan. Muller heeft het bedrag voor de laatste transactie nog niet rond.

Het eerste nieuws na de overname

Zweeds onderzoek
De Zweedse staatsschuldcontroledienst (Riksgälden) startte deze week een onderzoek naar de afspraken met Spyker. Zweden staat garant voor een lening van 400 miljoen euro aan Spyker-Saab door de Europese Investeringsbank (EIB).

"We kijken of het Nederlandse autobedrijf voldoende geld heeft. Anders gaat de zaak niet door'', stelt directeur-generaal Bo Lundgren van de dienst.
Gerelateerde artikelen