VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Victor Muller scoort twee keer op rij

"Nu is het wachten op de Europese Investeringsbank", zei Spyker-topman Victor Muller na afloop van de succesvolle aandeelhoudersvergadering over de overname van Saab. Hij sprak de woorden nog niet uit, of ook die wens ging in vervulling.

Met de lening van de Europese Investerings Bank (EIB) zet Muller vrijdag een tweede belangrijke stap in de overname van de Zweedse autofabrikant.

Spyker ontvangt in totaal 400 miljoen euro van de EIB voor de activiteiten bij Saab. En daarmee heeft de topman de zoveelste horde op rij in het overnameproces genomen.

Muller is "zeer blij" met de goedkeuring van de EIB. Hij spreekt van een "cruciaal onderdeel" om de overname van Saab door te kunnen laten gaan. Het duurt nu waarschijnlijk enkele weken voordat de productie van de Zweedse auto's wordt hervat.

'Soepel'
Eerder op de dag stemden aandeelhouders Spyker massaal in met de overname van Saab. "Het ging allemaal erg soepel", zei een opgeluchte Muller na afloop van de aandeelhoudersvergadering. 

De media mochten niet aanwezig zijn tijdens de bijeenkomst, maar de VEB blogde live over de ontwikkelingen.


Het was een goede week voor Muller. Maandag ontving hij ook al het bericht van de Europese Commissie dat die heeft tegen de lening van de EIB.

Spannend is nu nog of de uitgestapte Russische financier Vladimir Antonov bij Spyker kan maken. Hij meldde vrijdag er alles aan te doen om aandeelhouder Spyker-Saab te worden en onderneemt zelfs actie om zijn naam te zuiveren.

Sceptisme
Zoals altijd is niet alles alleen maar hosanna. Er is ook een gezonde dosis sceptisme over de overname van Saab. Want gaat het Muller lukken om Spyker en Saab winstgevend te maken? hij belooft dit weliswaar, maar het nakomen van beloftes aan beleggers is niet altijd zijn sterkste kant geweest.

Lees:  Gerelateerde artikelen