VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Simac: niet 'op korte termijn' van beurs

Het ziet er niet naar uit dat Simac Techniek ‘op korte termijn' van de beurs gaat. Dat stelt Simac in een brief aan de VEB. Grootaandeelhouder Simal heeft echter gestaag aandelen Simac uit de markt gehaald en stelt ‘onveranderd van mening te zijn dat Simac op termijn niet gebaat is bij een beursnotering.'

Beide partijen reageren hiermee op het verzoek van de VEB om meer duidelijkheid te geven over de mogelijke beursexit van automatiseerder Simac.

Opvallend genoeg meldt Simac wel dat bestuurder Dekker afgelopen jaar zijn gehele belang in Simac van 66.269 gewone aandelen heeft verkocht. Of Simal de koper is, wordt niet gemeld.

Simal Beheer, het investeringsvehikel van Simac-bestuursvoorzitter Erik Van Schagen en familie, bracht in april 2009 een bod uit op Simac van 1,75 euro per aandeel. De grootaandeelhouder wilde het bedrijf door middel van een overname van de beurs halen.

Bod te laag
Minderheidsaandeelhouders vonden het bod te laag en gaven te kennen hun stukken niet aan te melden, waarna Simal officieel afzag van het bod.

Wel liet de grootaandeelhouder weten te overwegen gewone aangeboden aandelen Simac op te kopen. Beide partijen waren van mening dat het bedrijf ‘op termijn niet gebaat is bij een beursnotering'. De dominante zeggenschapspositie van grootaandeelhouder Simal speelt daarbij een rol.

Weinig duidelijkheid
De maanden verstreken, maar meer duidelijkheid over de intenties van de twee partijen werd niet verschaft. En dus vroeg de VEB om opheldering.

Duidelijk is dat Simal inderdaad aandelen uit de markt heeft gehaald en vasthoudt aan de gedachte dat Simac op termijn niet gebaat is bij een beursnotering.

Simac zelf wil hierover enkel kwijt dat het er thans niet naar uitziet dat het bedrijf ‘op korte termijn' van de beurs zal gaan.

Ook Simal wil niks kwijt over de termijn waar hierbij aan gedacht moet worden. ‘Vele aspecten spelen een rol en situaties zouden voortdurend kunnen wijzigen', luidt de cryptische beredenering.

Bij de publicatie van de jaarcijfers wordt iets meer bekend over de stand van zaken. Dan is duidelijk hoeveel aandelen de grootaandeelhouder in 2009 'gescoord' heeft.




Gerelateerde artikelen