VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Supersnelle emissie Wessanen vlak na openen beurs al afgerond

Maandagavond na beurs aangekondigd en dinsdagochtend direct afgerond. De aandelenuitgifte van Wessanen heet met recht een bliksememissie. De orderboeken zijn gesloten, de emissie is volledig geplaats.

De particuliere aandeelhouder stond er bij en keek er naar, want de aandelen gingen enkel naar professionele partijen.

Wie even met zijn ogen knipperde heeft de uitgifte van nieuwe aandelen waarschijnlijk gemist, maar dat belette het voedingsmiddelenconcern niet om dinsdagochtend vlak na opening van de beurs 18,4 miljoen euro op te halen.

Het bedrijf heeft 6,8 miljoen nieuwe stukken verkocht aan institutionele beleggers en andere professionele partijen. De aandelen werden afgenomen voor 2,69 euro per stuk.

De uitgifte besloeg 9,9 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. Wessanen wilde het kapitaal ophalen om de balans te versterken, liet het bedrijf weten in een persverklaring.

Overnames
Daarmee krijgt het bedrijf armslag om nieuwe overnames te doen, aldus de tijdelijke bestuursvoorzitter Frans Koffrie dinsdag. "We kijken naar kleine overnames, met de emissie en de fondsen die we verkrijgen uit desinvesteringen zien we hier voorlopig voldoende ruimte voor."

De noodzaak voor het bedrijf om snel het Amerikaanse onderdeel Panos te verkopen neemt door de balansversterking af. "Het verkoopproces is gestart en gebeurt niet onder druk, zodat we geen geforceerd lage prijs hoeven te accepteren."

De topman stelt dat met de kapitaalsvergroting meer flexibiliteit wordt gecreëerd voor de strategische van het concern.

Het aandeel sloot maandag op 2,86 euro. De prijs waarop de nieuwe aandelen uitgegeven worden werd vastgesteld op 2,69 euro per stuk. Dinsdag rond 9.15 uur koerst Wessanen 2,4 procent lager op euro 2,79 bij een nipt hogere Midkap-index.Gerelateerde artikelen