VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aandeelhouders TNT willen meer inspraak in benoeming bestuurders

Niet aandeelhouders maar commissarissen mogen nu bij TNT bestuurders aanstellen en ontslaan. Waarschijnlijk niet lang meer. Beleggers hebben een voortzetting van dit zogenoemde structuurregime massaal afgestemd.

Ruim 82 procent van het aanwezige aandelenkapitaal op de aandeelhoudersvergadering stemde tegen behoud van het structuurregime.

Onder deze regeling is het de raad van commissarissen verantwoordelijk die leden van de raad van bestuur benoemt. Aandeelhouders kunnen alleen stemmen over de benoeming van individuele leden van de raad van commissarissen.

Tot nu toe was TNT wettelijk verplicht zich aan dit structuurregime te volgen. Inmiddels is dit niet meer nodig maar TNT maakte kenbaar door te willen gaan op de ingeslagen weg.

Ouderwets
VEB-directeur Slagter noemde eerder "onverkort handhaven van het structuurregime zoals dat nu geldt is niet meer van deze tijd. Aandeelhouders hebben niets te vertellen over de benoeming van bestuurders."

Ook vertegenwoordigers en stemadviseurs van institutionele beleggers zoals RiskMetrics, en Eumedion adviseerden hun klanten in aanloop naar de jaarvergadering met beleggers om tegen voortzetting van het structuurregime te stemmen.

Nieuwe voorstellen
TNT zal tijdens de aandeelhoudersvergadering van 2011 met aanpassing van de huidige regels voor benoeming van bestuurders komen. Ook de totale afschaffing van het structuurregime zal dan aan aandeelhouders worden voorgelegd.

  8 april 2010 

 24 maart 2010 

8 december 2009

2 november 2009

27 juli 2009

17 april 2009
Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen