VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Albert Heijn mogelijk toch naar België

Supermarktconcern Ahold overweegt nog steeds om de winkels van Albert Heijn in België te introduceren. De supermarktketen zoekt daarmee de concurrentie op met Delhaize in plaats van samenwerking, waar eerder sprake van leek te zijn.

Dat heeft topman John Rishton woensdag op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering gezegd. Hij stelt dat de mogelijkheden nog steeds worden onderzocht.

"We overwegen Albert Heijn te laten groeien in België. We kijken of we over de grens kunnen stoten met gebruik van onze logistieke kracht in Nederland", aldus Rishton.

Of dat gebeurt via overnames of het openen van nieuwe winkels, is nog niet duidelijk. Ahold heeft tot dusver beide opties steeds opengelaten. Het heeft er wel even op geleken dat een fusie tussen Delhaize en Ahold in de maak was, maar dat idee sprong in een vroege fase af op cultuurverschillen.

Synergievoordelen
Uitbreiding in Europa richting België kan de synergievoordelen voor Ahold vergroten. Op dit moment heeft het concern een sterke regionale focus in Europa en in Amerika, waardoor de echt grote synergievoordelen achterwege blijven.

Ahold had al aangegeven uit te kijken naar kleine overnames om het concern te versterken. België is dus een serieuze kandidaat. 
Gerelateerde artikelen