VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Woorden 'ASML', 'zelfvertrouwen' en 'recordresultaten' passen weer bij elkaar

Niets moeilijker dan hooggespannen verwachtingen waarmaken en overtreffen. Chipmachinefabrikant ASML presteert het en heeft genoeg zelfvertrouwen om 2010 te betitelen als een recordjaar.

Durven vooruitkijken. Het is één van de signalen van standvastig vertrouwen bij een bedrijf. En vertrouwen is er bij ASML. De chipmachinefabrikant uit Veldhoven geeft bij de presentatie over het eerste kwartaal een vooruitblik over heel 2010.

Vooral naar die vooruitblik heeft de markt reikhalzend uitgekeken.

De over de eerste drie maanden van 2010 zijn  imposant, zoals verwacht. Vorig jaar schreef ASML over dezelfde periode nog rode cijfers. Maar het kan snel gaan in de cyclische chipindustrie. Gunstige cijfers van chipfabrikanten –de doelgroep van ASML- als ’s werelds grootste ,Intel, en de Taiwanese chipreus TSMC waren de prelude voor wat een recordjaar moet worden voor ASML.

De omzet van ASML steeg in het eerste kwart van 2010 ten opzichte van het indrukwekkende voorgaande kwartaal, zij het niet zo hard meer in vergelijking met de omzetversnelling van najaar 2009. Omzet en winstgevendheid liggen boven eerder gedane voorspellingen van ASML en ook boven de gemiddelde verwachting van analisten.
Gerelateerde artikelen