VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Herstel pakjesdivisie helpt TNT aan 88 procent meer winst

Post- en pakketvervoerder TNT heeft de weg naar boven voortgezet met beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal. Over de opsplitsing van de (inleverende) postdivisie meldt het bedrijf niet meer dan dat er 'goede vorderingen' worden gemaakt met de plannen.

TNT boekte in het eerste kwartaal van 2010 een 88% hogere nettowinst dan in dezelfde periode vorig jaar, door een herstel van de volumes bij Express, kostenbesparingen en een hoger aantal werkdagen.

Het post- en expressbedrijf heeft de nettowinst zien stijgen naar euro 143 mln, van euro 76 mln in het eerste kwartaal van 2009.

De omzet steeg met 12% tot euro 2,75 mrd, terwijl het bedrijfsresultaat (ebit) met 54% toenam tot euro 251 mln.

Verwachting
TNT ziet voor 2010 een bescheiden verbetering van de economie, waarbij de volumes, de omzet en de resultaten van Express naar verwachting aanzienlijk hoger zullen zijn dan de niveaus van 2009. Topman Peter Bakker ziet de volumes in de expressdivisie de laatste weken weer bijna terug keren naar de niveaus van voor het uitbreken van de kredietcrisis in 2007.

Bij Post verwacht het bedrijf een daling van de volumes en de resultaten in 2010. In het eerste kwartaal was de daling al 9 procent, aan de onderkant van de eigen verwachting, een daling van de volumes met zo'n 7% tot 9%.

Weinig nieuws over afsplitsing
Eerder deze maand maakte TNT bekend zijn postdivisie . Het bedrijf onderzoekt of het de nog steeds winstgevende, maar krimpende postdivisie gaat verkopen of naar de beurs brengen.

TNT-topman Peter Bakker liet weinig los over het proces van afsplitsing van Post. Verder dan de mededeling dat er 'goede vorderingen' worden gemaakt met de uitvoering van de strategie wilde Bakker niet gaan.

Aandeelhouders speculeren al langer op de verkoop van de postdivisie van TNT. De koers van het aandeel is afgelopen jaar met ruim 67 procent gestegen. Naar schatting twintig procent van die stijging heeft te maken met de mogelijke verkoop van de Postdivisie.
Gerelateerde artikelen