VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Ten Cate ziet beginnend herstel in vrijwel alle markten

Textiel- en kunstgrasproducent Ten Cate heeft flink te lijden gehad onder de financiële crisis. Maar herstel is zichtbaar volgens topman De Vries. Een fors hoger resultaat in het eerste kwartaal moet een opmaat naar meer zijn.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) exclusief reorganisatiekosten van ten Cate bedroeg in het afgelopen kwartaal euro 10,3 miljoen ten opzichte van euro 7 miljoen vorig jaar. De omzet kwam iets lager uit dan een jaar geleden: euro 192 miljoen tegenover euro 194 miljoen in het eerste kwartaal van 2009.

In het eerste kwartaal heeft Ten Cate een forse reorganisatie doorgevoerd. Het kostenplaatje is navenant: 2,3 miljoen euro. Eén van de zaken die is aangepakt is een verandering in de .

"Een managementprobleem", zo oordeelde topman Loek de Vries tijdens de jaarlijkse vergadering met beleggers en prompt nam hij zelf de leiding over dit onderdeel. Het lijkt erop alsof De Vries eerst op volume stuurt in het kunstgras. In het eerste kwartaal gingen de verkopen met 10 procent omhoog, maar dat lijkt ten koste te gaan van de marge. Volgens het persbericht van Ten Cate is de volumestijging te danken aan "een positief prijseffect."

Sterk tweede kwartaal verwacht
De omzetdaling voor het hele bedrijf is volgens Ten Cate voornamelijk veroorzaakt doordat een order van het Amerikaanse leger ten aanzien van de aanschaf van legeruniformen buiten het eerste kwartaal vallen.

Ten Cate voorziet in het tweede kwartaal een sterke stijging van de EBITA exclusief reorganisatiekosten. Het bedrijf ziet beginnend herstel in vrijwel alle markten en verwacht dat in het tweede kwartaal het positieve beeld van het eerste kwartaal zich versterkt zal voortzetten.

In ieder geval blijft het bedrijf reorganiseren, ook in het tweede kwartaal.Gerelateerde artikelen