VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Kunstvezelproducent TenCate willigt het verzoek van de VEB in om beleggers eerder dan aanvankelijk gepland een inkijk in de voorlopige jaarcijfers van het bedrijf te geven.

Met die mededeling kwam het Almelose concern dinsdagochtend.

Topman Loek de Vries zegt nu op 12 januari met ‘een eerste voorlopige indicatie over het bereikte resultaat’ van de jaarcijfers 2015 te zullen komen.

Dat is twee werkdagen voor het sluiten van de verlengde aanmeldperiode (14 januari) onder het bod dat drie investeringsmaatschappijen onder aanvoering van het Utrechtse Gilde Buyout Partners op TenCate hebben gedaan.

Oproep

TenCate reageerde op een oproep van de VEB twee weken geleden.

Zij wilden eerder inzage in de jaarcijfers van de maker van brandwerende materialen, composieten en kunstgras om het lopende bod beter te kunnen wegen.  

Beleggers kunnen dan met enkele recente cijfers in de hand beoordelen of zij willen ingaan op het bod van de durfinvesteerders op de kunstvezelproducent. Dat trio biedt 24,60 euro per aandeel TenCate in contanten, waarmee zij het aandelenkapitaal van het Almelose technisch textielbedrijf op 675 miljoen euro waarderen. 

Ten Cate spreekt over “een eerste voorlopige indicatie te geven van het bereikte resultaat over het boekjaar 2015, op basis van initiële rapportages.” De VEB zal na publicatie zo snel mogelijk bezien of de verstrekte informatie beleggers genoeg substantie oplevert om een beeld te krijgen van de operationele ontwikkelingen bij Ten Cate afgelopen jaar.

Weinig enthousiasme

Het bod op Ten Cate maakt vooralsnog maar weinig enthousiasme los onder beleggers.

Toen op 16 december de aanmeldingsperiode sloot, bleek slechts 60,55 procent van de aandelen aangemeld. Hiermee haalde het consortium de door haar gestelde ondergrens van 66,7 procent niet.

Het was een voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk laag percentage. In de meeste gevallen heeft een koper bij het sluiten van het loket de steun vergaard van tussen de 80 en 95 procent van de aandelen. Daarop verlengde de bieder het bod met drie weken, tot 14 januari aanstaande.

Onder andere veel particuliere beleggers en grotere aandeelhouders als Kempen (ruim 5 procent), PSquared (3,24 procent) en Van Herk trokken fel van leer tegen het ondermaatse bod.

De definitieve jaarcijfers zal TenCate publiceren op vrijdag 26 februari 2016.

In ieder geval over twee weken zal bekend zijn of het overnameconsortium zich tegen die tijd de nieuwe eigenaar van TenCate mag noemen. Volgens de Nederlandse biedingsregels moeten bieders uiterlijk op de derde werkdag na het einde van de (verlengde) aanmeldingstermijn melden of zij hun bod gestand doen.
Gerelateerde artikelen