VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers willen uitleg van Innoconcepts over plotselinge problemen

InnoConcepts dreigt meegesleurd te worden in de puinhopen van haar deelnemingen. Aandeelhouders willen uitleg.

Innoconcepts wordt hard geraakt door problemen bij haar deelnemingen. Na de Chinese deelneming die in april failliet ging, staat nu , een Brits coating- en reinigingsbedrijf, op het punt uitstel van betaling aan te vragen.

Een faillissement van Proventec zal Innoconcepts duur te staan komen. InnoConcepts zou onder normale omstandigheden 600 duizend pond rente moeten ontvangen van Proventec.

Ook staat het Nederlandse bedrijf garant voor de terugbetaling van 15 miljoen pond aan converteerbare obligatiehouders Proventec en heeft het een vordering van vijf miljoen euro openstaan.

Namens beleggers heeft de VEB Innoconcepts om opheldering gevraagd. In een brief aan het Rotterdamse bedrijf vraagt de VEB onder meer hoe het mogelijk is dat Innoconcepts zo overvallen wordt door de problemen bij de twee deelnemingen. Waarom heeft het bedrijf dat niet zien aankomen?

Ook wordt opheldering gevraagd over de jaarrekening van Innoconcepts en de interne controle. Bovendien willen beleggers weten welke invloed de recente tegenvallers hebben op de omzet- en winstdoelstellingen.
Gerelateerde artikelen