VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Onderzoek naar faillissement handelshuis Van der Moolen kan starten

Het onderzoek naar de laatste jaren van vorig jaar omgevallen handelshuis Van der Moolen kan van start gaan. De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam heeft twee onderzoekers benoemd die de gang van zaken bij Van der Moolen gaan beoordelen.

Begin juli bij Van der Moolen. De VEB had samen met ASR Nederland en een aantal andere aandeelhouders om het onderzoek gevraagd.

Als de onderzoekers oordelen dat er inderdaad sprake is geweest van wanbeleid dan kan dat een nieuwe stap zijn op weg naar genoegdoening voor gedupeerde aandeelhouders Van der Moolen.

Het gevraagde onderzoek bestrijkt het moment van de overname van Curvalue (1 januari 2005) tot en met datum faillissement dat op 10 september 2009 is uitgesproken.

In die periode is een reeks uiteenlopende initiatieven opgestart om Van der Moolen weer winstgevend te maken. Deze initiatieven kostten kapitalen maar succes bleef uit. Daardoor liepen de verliezen alsmaar verder op. Een faillissement was uiteindelijk onafwendbaar.

Onderzoekers
De OK heeft en aangewezen als de personen die de gang van zaken bij het handelshuis in de laatste (bijna) vijf jaar gaan onderzoeken.

Hepkema heeft als advocaat van Allen & Overy onder meer de overname van Scottish& Newcastle door Heineken begeleid. Ook adviseerde hij Schering Plough bij de overname van Akzo-onderdeel Organon en Aegon bij de kapitaalinjectie die de verzekeraar van de Nederlandse Staat ontving.

Voor oud-bestuurder van NMB Postbank (voorloper van ING) Kees Scholtes is dit het tweede onderzoek in korte tijd. Eerder reconstrueerde hij .
Gerelateerde artikelen