VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB bereikt schikking voor achterban in debacle Van der Moolen

16-07-2015

Bijna zes jaar nadat handelshuis Van der Moolen failliet ging, heeft de VEB voor haar leden een schikking bereikt. De VEB verwacht dat zij bij haar aangesloten beleggers daarmee adequaat kan compenseren.

Lees verder

Goede hoop op spoedig akkoord over compensatie beleggers Van der Moolen

23-01-2015

Bijna vijfeneenhalf jaar nadat handelshuis Van der Moolen failliet ging, ligt een schikking binnen handbereik.

Lees verder

Bestuurders en commissarissen Van der Moolen voor de rechter gedaagd

01-07-2014

De VEB daagt op korte termijn bestuurders en commissarissen van het failliete handelshuis Van der voor de rechter om ze aansprakelijk te stellen voor hun rol in de ondergang van het bedrijf.

Lees verder

Beleggers zoeken hoofdrolspelers beursdebacle Van der Moolen

16-08-2013

Ze zijn bekend: de verantwoordelijken voor de ondergang van handelshuis Van der Moolen. Maar niet iedereen wenst die verantwoordelijkheid te nemen. Drie hoofdrolspelers zijn onvindbaar. Uw hulp wordt gevraagd.

Lees verder

Accountant liet steken vallen bij Van der Moolen

27-07-2013

De controlerend accountant van het in failliete effectenhandelshuis Van der Moolen is tekortgeschoten in zijn controlewerkzaamheden. Het levert hem een berisping op van de Accountantskamer.

Lees verder

Verzekeraar failliet Van der Moolen weigert uitkering

24-06-2013

De afwikkeling van het faillissement van beurshandelsbedrijf Van der Moolen zit sinds kort in een nieuwe duw- en trekfase. Verzekeraar AIG weigert geld in de boedel te storten.

Lees verder

Ondernemingskamer stelt wanbeleid vast bij Van der Moolen

15-02-2013

De Ondernemingskamer van het Amsterdamse Gerechtshof heeft wanbeleid vastgesteld bij het in september 2009 teloorgegane handelshuis Van der Moolen.

Lees verder

Rechter spreekt zich uit over failliet handelshuis Van der Moolen

13-02-2013

Gespecialiseerde rechters van de Amsterdamse Ondernemingkamer zullen komende vrijdag uitspraak doen over de gang van zaken bij Van der Moolen.

Lees verder

AFM eist zwaarste sanctie tegen voormalig accountant Van der Moolen

17-12-2012

Beurswaakhond Autoriteit Financiële Markten (AFM) eist de zwaarst mogelijke sanctie tegen de voormalig controlerend accountant van handelshuis Van der Moolen.

Lees verder

Nieuwe stap in VEB-actie Van der Moolen

03-12-2011

Een nieuwe episode in de actie van beleggers tegen Van der Moolen. Volgens de VEB is het faillissement van het bedrijf te wijten aan bestuur en commissarissen. Aan voorbeelden geen gebrek. Aan antwoorden van hoofdverantwoordelijken des te meer.

Lees verder

Van der Moolen na 115 jaar ten onder

10-10-2011

Na 115 jaar is het roemruchte handelshuis Van der Moolen ten onder gegaan. Hoe heeft het zover kunnen komen? Een chronologie richting faillisement.

Lees verder

Beleggers vragen rechter om predikaat wanbeleid voor Van der Moolen

13-07-2011

Een schoolvoorbeeld van de manier waarop bestuurders een onderneming de vernieling in kunnen draaien. Zo zal de ondergang van handelshuis Van der Moolen de geschiedenis in gaan. Beleggers vragen de rechter om wanbeleid vast te stellen.

Lees verder

Onderzoek: Jarenlange wanprestaties bij handelshuis Van der Moolen

17-05-2011

Slechte ideeën, beroerde uitvoering en geen fatsoenlijk plan van aanpak. Het onderzoek naar de manier van zaken doen bij het failliete handelshuis Van der Moolen is afschrikwekkende kost voor bedrijfskundigen.

Lees verder

Rapport over ondergang Van der Moolen in voorjaar 2011 verwacht

27-03-2011

Sinds de zomer van vorig jaar werken onderzoekers aan het rapport dat duidelijkheid moet geven over de gang van zaken naar de ondergang van handelshuis Van der Moolen. Verwachte publicatie: voorjaar 2011.

Lees verder

Onderzoek naar faillissement handelshuis Van der Moolen kan starten

26-07-2010

Het onderzoek naar de laatste jaren van vorig jaar omgevallen handelshuis Van der Moolen kan van start gaan. De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam heeft twee onderzoekers benoemd die de gang van zaken bij Van der Moolen gaan beoordelen.

Lees verder

Ondernemingskamer gelast onderzoek naar ondergang Van der Moolen

05-07-2010

De Ondernemingskamer (OK) van het Amsterdamse gerechtshof heeft een onderzoek gelast naar mogelijk wanbeleid bij Van der Moolen.

Lees verder

Met Den Drijver aan het roer had VDM nog bestaan, denkt Den Drijver

25-03-2010

Oud-topman Richard den Drijver van handelshuis Van der Moolen wijt het faillissement van het handelshuis aan de onkunde van zijn opvolgers. Als hij aan het roer had gestaan had Van der Moolen wellicht kunnen overleven.

Lees verder

Richard den Drijver (VDM) beschuldigt opvolgers van wanbeleid

22-03-2010

Oud-topman Richard den Drijver van het failliete handelshuis van der Moolen beschuldigt zijn opvolgers Peter Zwart en Arjen Paardekooper van wanbeleid. Den Drijver weerlegt daarmee beweringen als zou hij zelf Van der Moolen niet juist bestuurd hebben.

Lees verder

VDM-Curatoren willen onderzoek naar lening aan grootste schuldenaar Avalon

26-10-2009

De curatoren van Van der Moolen willen een onderzoek instellen naar een lening die het failliete handelshuis verstrekte aan het entertainmentbedrijf Avalon, waar familie van voormalig Van der Moolen-directeur en adviseur Hans Kroon actief zijn.

Avalon is de grootste schuldenaar van Van der Moolen. 

Lees verder

Wellicht enqueteprocedure VDM

10-09-2009

De manier waarop het faillissement van handelshuis Van der Moolen tot stand is gekomen, is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) overweegt daarom een enqueteprocedure te starten bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.

Lees verder

Aandeelhouders VDM krijgen niets

10-09-2009

Bestuur en commissarissen van Van der Moolen hebben beleggers verkeerd voorgelicht. De strategie, zoals opgenomen in het jaarverslag werd niet uitgevoerd. Binnen het bedrijf bestond voortdurend een spanningsveld tussen beloftes doen en nakomen.

Lees verder

Winstalarm VDM kost ceo Den Drijver positie en 1,6 mln euro

17-07-2009

Een miljoenenverlies in het tweede kwartaal heeft de ceo van effectenhandelaar Van der Moolen de kop gekost. Maar voorlopig blijven Richard den Drijver en VDM tot elkaar veroordeeld. De ex-ceo is de grootste aandeelhouder van VDM. De koersval na het winstalarm heeft Den Drijver behalve zijn baan ook ruim anderhalf miljoen gekost.

Lees verder