VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers zoeken hoofdrolspelers beursdebacle Van der Moolen

Ze zijn bekend: de verantwoordelijken voor de ondergang van handelshuis Van der Moolen. Maar niet iedereen wenst die verantwoordelijkheid te nemen. Drie hoofdrolspelers zijn onvindbaar. Uw hulp wordt gevraagd.

Ondoordachte plannen, misleidende informatie en grootschalige belangenverstrengeling.

Dat zijn een paar factoren die ervoor gezorgd hebben dat het beursgenoteerde effectenhuis in het najaar van 2009 failliet ging.

De hoofdrolspelers in dat drama zijn inmiddels ook door de rechter aangewezen. In februari oordeelde dat de gang van zaken bij Van der Moolen op verscheidene punten het predicaat ‘wanbeleid' verdient.

Uit volgt dat bestuurder Den Drijver, feitelijk bestuurder Kroon en de commissarissen De Marez Oyens, McNally, Arentsen en Van den Broek verantwoordelijk te houden zijn voor het wanbeleid.

Die uitspraak is een belangrijke stap richting compensatie voor gedupeerde beleggers.

Op basis van het gerechtelijke oordeel kunnen bestuurders en commissarissen aansprakelijk worden gesteld voor de honderden miljoen euro's schade die beleggers geleden hebben.
 
Uit het FD dd 13-8-2013 

De VEB heeft geprobeerd om met de schuldigen in contact te komen om te zien of zij bereid waren tot een schikking met beleggers. Drie hoofdrolspelers blijken echter onvindbaar.

Het gaat om Richard den Drijver, oud-topman van Van der Moolen en Hans Kroon, die in de laatste jaren adviseur was bij het effectenhuis maar door de rechter als feitelijk bestuurder wordt beschouwd.

Den Drijver zou zich bevinden in Marokko of Zwitserland maar is daar niet te traceren.

Hans Kroon verblijft in Monaco maar weigert te reageren op iedere poging om in contact te komen. Ook commissaris James McNally heeft tot op heden niets van zich laten horen.

De VEB blijft namens gedupeerde beleggers proberen in contact te komen met de drie heren, onder andere via advertenties in diverse dagbladen. (zie hiernaast)

Tips
Mocht u weten waar één van deze heren zich bevindt dan kunt u dit melden via info@veb.net of 070 313 0000. Deze mogelijkheid staat uiteraard ook open voor de heren Den Drijver, Kroon en McNally zelf.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen