VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

13 augustus 2010

Overname in Japan moet Randstad massa geven op groeimarkt

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Uitzender Randstad, qua omzet nu al meer Frans dan Nederlands, slaat de vleugels verder uit met een geplande uitbreiding in Japan. Randstad wil profiteren van de aanstaande herschikking in de Japanse markt voor flexibel werk.

In navolging van concurrenten Manpower en Adecco wil Randstad een stevige positie krijgen in Japan, de derde markt wereldwijd.

De uitzender heeft een meerderheidsbelang verworven in de Japanse branchegenoot en brengt een openbaar bod uit op de resterende aandelen, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Randstad heeft een belang van 44,6% in FujiStaff overgenomen van de oprichters, waarmee het bedrijf nu in totaal 65,1% van de aandelen in handen heeft.

In de kinderschoenen
Dat Randstad zich nadrukkelijker begeeft op de Japanse markt is niet vreemd. Het is de op twee na grootste markt ter wereld, terwijl de markt voor flexibel werk sterk gefragmenteerd is - is tenslotte een Japans begrip. Van deeltijdwerk wilden de Japanners tot nu toe weinig weten, maar de verwachting is dat dit gaat veranderen.

Randstad verwierf eind 2008 een belang van 10 procent in FujiStaff en dat belang is inmiddels uitgebreid tot ruim 20 procent . Sinds 2009 heeft Randstad een positie in het bestuur van FujiStaff.

Randstads concurrenten Adecco en Manpower zijn al nadrukkelijk aanwezig in Japan. Hun belangen zijn hier veel groter dan die Randstad, ook na de overname.

Ook private equity heeft de aantrekkingskracht gezien van de markt. In juni kocht durfinvesteerder KKR al een uitzender op.

FujiStaff, de nummer zes op de Japanse markt, had een moeilijke start van het jaar. Randstad moest in het eerste kwartaal moest nog rode cijfers presenteren over zijn belang in het bedrijf. Inmiddels is de beoogde dochter terug op het pad van winstgevendheid.

Analisten noemen de overname, die nog afhangt van de bereidheid van de resterende aandeelhouders Fujistaff, niet te duur in vergelijking met de prijzen die betaalt worden in de sector.

Het geeft Randstad in ieder geval een nieuwe landingsplek voor groei na Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Het drukt de teleurstellende prestaties op de Nederlandse markt wellicht wat naar de achtergrond.


Gerelateerde artikelen

Randstad: stabiel dividend of niet, uitzendaandelen zullen beweeglijk blijven
Randstad: stabiel dividend of niet, uitzendaandelen zullen beweeglijk blijven
13-02-2018

De top van Randstad maakt zich al enige tijd druk over het beeld dat het be…

Lees verder

dividend randstad uitzendbranche
Randstad onderuit op derdekwartaalcijfers
Beursfondsen scoren dikke onvoldoende voor dividendbeleid
Beursfondsen scoren dikke onvoldoende voor dividendbeleid
16-09-2016

Het dividendbeleid van beursfondsen is vaak summier, houdt nauwelijks reken…

Lees verder

dividend dividendbeleid
Crisiswaardering Randstad is echte uitzondering op het Damrak
Crisiswaardering Randstad is echte uitzondering op het Damrak
15-07-2016

Na een scherpe koersdaling heeft het aandeel Randstad een waardering op cri…

Lees verder

randstad

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}