VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers willen duidelijkheid van Crucell over steun overnamebod

Farmaceut Johnson & Johnson wil biotechbedrijf Crucell overnemen. Bestuur en commissarissen van Crucell steunen het bod. Beleggers willen weten waarom.

De VEB heeft Crucell per brief om meer duidelijkheid gevraagd rond het indicatieve openingsbod van het Amerikaanse farmaceutische concern.

Eind vorige week dat Johnson & Johnson Crucell wil overnemen en bereid is 24,75 euro te betalen voor elk aandeel Crucell.

Het overnamebericht volgde op een aantal jaren waarin het management van Crucell zich meermaals zeer positief heeft uit gelaten over de mogelijkheden om op eigen kracht fors te groeien.

In de eigen scenario's zou Crucell kunnen uitgroeien tot een leidende Europese biotechfirma met een marktkapitalisatie van vele miljarden euro's. Ter vergelijking: rekening houdend met het bod van Johnson & Johnson heeft Crucell een beurswaarde van ruim 2 miljard euro.

Hoewel het indicatieve overnamebod een aanzienlijke premie (58 procent) op de laatste beurskoers vertegenwoordigt, is zij niet in overeenstemming met die eerder afgegeven toekomstprojecties van het management.
Overname hoeft niet
In financieel en strategisch opzicht heeft Crucell zich inmiddels ontwikkeld tot een bedrijf dat niet per se overgenomen hoeft te worden en in staat moet worden geacht haar huid duur te kunnen verkopen.

De meest risicovolle jaren van Crucell zijn achter de rug. Het risicoprofiel van de onderneming is drastisch verlaagd met een op zijn minst gelijk gebleven potentieel.
Gerelateerde artikelen