VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Crucell doet handreiking aan verontruste beleggers

Crucell zal op vrijdag 10 december een extra aandeelhoudersvergadering organiseren om met beleggers te praten over het overnamebod van farmaciegigant Johnson & Johnson (J&J).

Dat liet het Leidse biotechnologiebedrijf gisteravond weten.

Enig agendapunt voor deze vergadering zal zijn een ‘discussie over het overnamebod van J&J voor alle uitstaande aandelen Crucell die het nog niet in bezit heeft.

In september 2009 nam J&J al een belang van 17,9 procent in de vaccinproducent.

Crucell komt hiermee tegemoet aan de om een versnelde aandeelhoudersvergadering te houden.

Opheldering
In het bijzonder zullen bestuursvoorzitter Ronald Brus en zijn commissarissen tijdens de informatieve bijeenkomst opheldering moeten geven over hun steun aan het bod en hoe deze zich verhoudt tot de consistent positieve verwachtingen van het Crucell management over de stand alone groeipotentie van het bedrijf.

 Geef de VEB uw volmacht
 
Crucell aandeelhouders die op 10 december niet bij de aandeelhoudersvergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen de VEB een volmacht geven om namens hen op te treden.

Dit gaat heel eenvoudig via de volgende drie stappen:

1. Neem contact op met uw bankinstelling/effectenbroker waar u de aandelen Crucell in depot heeft en geef aan dat u de VEB wil machtigen voor de vergadering Crucell.

2. Van uw bankinstelling/effectenbroker ontvangt u een registratiebewijs.

3. Onderteken dit registratiebewijs en stuur deze per gewone post of fax naar de VEB onder vermelding van "BAVA Crucell".

Ook als u de VEB machtigt, kunt u zelf aanwezig zijn bij de vergadering. Geef dan duidelijk aan uw bankinstelling/effectenbroker door dat u één aandeel voor uzelf wil aanmelden.

Voor dit aandeel ontvangt u een apart registratiebewijs van uw bankinstelling/effectenbroker.

J&J heeft 24,75 euro in contanten over per aandeel Crucell. Hoewel dit overnamebod een aanzienlijke premie op de beurskoers vertegenwoordigde, is zij niet in overeenstemming met de eerdere toekomstprojecties van het management. Eind november zal het overnamedocument (biedingsbericht) verschijnen.

Serieus
Crucell kiest nu alsnog voor een vriendelijkere opstelling richting haar aandeelhouders. In het persbericht zegt Crucell ‘de relatie met de aandeelhouders zeer serieus te nemen' en de belangstelling in de transactie op prijs te stellen.

Vorige week gaf bestuursvoorzitter Ronald Brus in een schriftelijke reactie aan de VEB nog aan ‘geen gevolg te zullen geven aan het verzoek een algemene vergadering bijeen te roepen'.

Ook grootaandeelhouder Van Herk (10,04 procent) en enkele andere beleggers hadden bij bestuur en commissarissen aangedrongen op een versnelde aandeelhoudersvergadering. Indien Crucell nu niet uit eigen beweging een aandeelhoudersvergadering had belegd, had Van Herk het biotechbedrijf wettelijk kunnen verplichten een vergadering bijeen te roepen.

De wettelijk verplichte aandeelhoudersvergadering zal overigens naar verwachting medio januari plaatsvinden, zes dagen voordat de aanmeldperiode van het bod door Johnson & Johnson sluit.
Gerelateerde artikelen