VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Randstad groeit stabiel verder, maar versnelt niet

Uitzender Randstad ziet de omzet vrolijk toenemen, behalve in Nederland. Komende maanden verwacht de uitzender gestaag verder te groeien.

De uitzendwereld heeft de wind sinds een paar maanden weer in de rug. Randstad merkt dat aan de vraag naar flexibel werk.

Na de zware tijden van begin 2009 en het trage herstel daarna is Randstad in het tweede kwartaal ‘de hoek om geslagen', zoals het dat zelf noemt.

Die lijn trekt de uitzender dit kwartaal door. De uitzender zag de omzet in het derde kwartaal groeien met 16 procent.

Opvallend is de sterke omzetgroei in Duitsland en Noord-Amerika, terwijl ook Randstads grootste omzettrekker Frankrijk bovengemiddeld groeit.

Alleen Nederland, de tweede markt qua omzet, blijft achter, nog steeds. De redenen die Randstad hiervoor geeft zijn valide: de Nederlandse markt reageert met vertraging door de grote rol van de dienstensector hier. En daar trekt de vraag nu eenmaal met enige vertraging aan ten opzichte van de industrie.

Desondanks duurt het nu toch wel erg lang voordat de Nederlandse markt extra omzet gaat genereren. Positief is overigens dat de winstgevendheid in Nederland is gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal.

Winstgevendheid
Randstad moet in bruto winstmarge terrein prijs geven ten opzichte van vorig jaar. Onder de streep is de winstgevendheid gestegen. Het snijden in de kosten begin dit jaar heeft gewerkt.

Verwachtingen
In oktober zag Randstad de positieve trend doorzetten. Chief financial officer (CFO) Robert-Jan van de Kraats ziet een typerend herstel in de markt, met de productiesector voorop. "Maar ook in het financiële segment zien wij herstel", aldus de CFO. Randstad verwacht ook in het vierde kwartaal solide groei.

Verwachtingen voor 2011 worden niet gegeven. Dan zal Randstad wel kunnen gaan profiteren van de nieuwe Japanse dochter Fujistaff. Randstad heeft de volledige overname afgerond. In de maand waarin Randstad exact vijftig jaar bestaat weet het zo de laatste witte vlek om de wereldkaart in te vullen.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen