VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Galapagos niet bang voor overname door Johnson & Johnson

Galapagos is niet bang dat Johnson & Johnson (JNJ) na de geplande overname van Crucell de pijlen richt op het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.

Dat zegt bestuursvoorzitter Onno van de Stolpe vrijdag tijdens de .

Sinds de overnamegesprekken tussen J&J en Crucell bekend werden, dat ook Galapagos zou kunnen worden ingelijfd door het Amerikaanse bedrijf. Na een overname van Crucell zou J&J namelijk een belang krijgen in Galapagos van ongeveer 9%.

Beide concerns zijn echter passieve aandeelhouders en Van de Stolpe denkt niet dat dat zal veranderen. "We verwachten niet dat wij de volgende zijn van J&J. En dat is maar goed ook want wij willen niet worden overgenomen", herhaalt de chief executive met klem.

Ook voor andere grote farmabedrijven is Van de Stolpe niet bang. "We praten altijd over strategische samenwerking, maar er zijn nooit serieuze overnamegesprekken geweest", aldus de bestuursvoorzitter.

Eventuele overnamedreiging zou eerder van de kant van private equity partijen komen, maar die zijn over het algemeen weer niet erg geinteresseerd in de vroegste stadia van medicijnontwikkeling, merkt Van de Stolpe op.

Wat betreft de financiele outlook voor dit jaar herhaalt de topman de eerder uitgesproken verwachtingen. Galapagos mikt voor 2010 op een omzet van zeker euro 135 miljoen, met een positief operationeel inkomen, een positieve kasstroom en een positief nettoresultaat.

Dat betekent wel dat er in de laatste weken van dit jaar nog veel betalingen binnen moeten komen, erkent Van de Stolpe. Vorig jaar boekte het biotechbedrijf voor de eerste keer winst, maar in de eerste zes maanden van 2010 belandde het concern weer in de rode cijfers. Vooral door de timing van enkele succesbetalingen werd een verlies geleden.

"We liggen op koers en verwachten eind 2010 nog veel mijlpalen", zegt hij. Farmabedrijven zijn volgens de ceo aan het einde van het jaar minder kritisch over geboekte resultaten en keren sneller uit omdat de budgetten op moeten. "Er komen nog veel persberichten aan eind 2010 en begin januari."




Gerelateerde artikelen