VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Deli kan koerswinst Acomo niet weerstaan

Al na zes maanden heeft Deli zijn volledige belang van 8,4 procent in Acomo verkocht. Deli had toegezegd de stukken minimaal een jaar vast te houden, maar rond de 70 procent koerswinst is wel erg verleidelijk.

Opvallend is ook het snelle vertrek van Deli-topman uit de Raad van Commissarissen van Acomo.

Deli Maatschappij, ‘Deli', verkreeg het belang in Acomo door de verkoop van haar thee- en zadenbedrijven aan Acomo op 11 mei van dit jaar. Deli ontving bovendien nog voor 5 miljoen euro aan converteerbare obligaties.

Ook deze heeft het verkocht. De convertibles hebben een conversieprijs van 7,39 euro en zijn gezien de beurskoers van Acomo van rond de 9,60 euro inmiddels stevig ‘'in-the'money'.

Telefoontje waard
Een transactie die vragen oproept en dus een telefoontje waard is richting Stephane Holvoet, CEO van Acomo.

Holvoet: "De verkoop is inderdaad eerder dan verwacht, maar niet onbegrijpelijk. Deli kent vooral private equity partijen als aandeelhouder en voor hen is een aantal maanden blijkbaar al ‘langetermijn'."

Holvoet denkt inderdaad dat de Deli aandeelhouders de koerswinst niet hebben kunnen weerstaan. De verkoopprijs van de aandelen en convertibles is niet bekendgemaakt. Deli verkreeg de stukken tegen 5,30 euro per stuk. Het aandeel noteert nu ruim boven de 9 euro.

Een belegging in Acomo past ook niet bij Deli, die zich richt op de toelevering van hout- en bouwmaterialen aan de bouwsector. Bovendien levert het constructieve en decoratieve materialen aan doe-het-zelf ketens en tuincentra. Het verkocht niet voor niets de handelsbedrijven in thee- en zaden aan Acomo.

Per saldo positief
Holvoet ziet de transactie per saldo als positief voor Acomo. "Het geeft aan dat er veel belangstelling is voor ons aandeel. Bovendien hing de pluk van Deli boven de markt en deze ‘overhang' is nu direct uit de lucht. De beurs reageert ook positief op het bericht", aldus Holvoet.

De stukken zijn verkocht aan enkele Nederlandse vermogende beleggers die wel bekend staan als stabiele langetermijn aandeelhouder. Grootste pluk is opgekocht door Exploitatiemaatschappij Westerduin bv, die in één klap een belang van 6,53 procent in Acomo heeft genomen.

Westerduin is onder meer ook aandeelhouder in HES Beheer, waarin het een belang heeft van liefst 21,27 procent. Holvoet was al blij met Deli als zesde grootaandeelhouder, maar een partij als Westerduin geniet de voorkeur.

Vertrek Van de Winkel
Deli-topman Van de Winkel was per 30 juni 2010 tot de Raad van Commissarissen toegetreden en nu dus al weer afgetreden. De 61-jarige Van de Winkel had deze post dus beter niet kunnen aanvaarden. Holvoet toonde zich niet geschokt door zijn vertrek. Het mandaat van Van de Winkel wordt voorlopig niet ingevuld.




Gerelateerde artikelen