VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Eindelijk een voetbalvoorzitter die meer verdient dan zijn spelers

De in oktober opgestapte topman van uitgeefconcern Wegener krijgt ruim 2 miljoen euro aan vertrekvergoeding mee. Een slechte traditie bij het kwakkelende uitgeefconcern wordt zo voort gezet.

Opnieuw is voetbalclub FC Twente de uitzondering die de regel bevestigt.

Eerder bleek de landskampioen uit Enschede als één van de zeer weinige voetbalclubs in Nederland afgelopen seizoen.

Nu blijkt Twente ook nog een voorzitter te hebben die meer verdient dan het gros van zijn werknemers op het veld.

Het gaat om , voorzitter van FC Twente en tot voor kort jarenlang in dienst bij het kwakkelende uitgeefconcern Wegener. Vandaag bleek dat Munsterman bij zijn gedwongen vertrek 2,3 miljoen euro aan exit-premie heeft meegekregen.

Die oprotpremie komt bovenop circa 600.000 euro aan salarissen, bonus en pensioen tot aan zijn ontslag, plus een nog onbekend bedrag voor in de laatste drie maanden van dit jaar.

Opklimmen en saneren
Munsterman begon 43 jaar geleden als schoonmaker bij Wegener en hanteerde ook later in zijn carrière de bezem met een zekere graagte. De kleurrijke topman werd medio 2008 aangesteld om een forse sanering door te voeren bij Wegener.

De ineenstorting van de advertentiemarkt had het uitgeefconcern (Brabants Dagblad, BN/ DeStem, het Eindhovens Dagblad, De Gelderlander) zwaar geraakt. Het was aan Munsterman om de teugels aan te trekken.

En dat deed hij. Mustermans harde bezuinigingen zorgde voor veel onrust onder werknemers. Zelf sprak hij echter liever over het "ongelooflijke positivisme" dat hij proefde op de werkvloer.

Op 4 oktober 2010 . Hij had 'een verschil van inzicht over het te voeren beleid' met grootaandeelhouder Mecom. Een maand eerder had Mecom zijn topman David Montgomery aan de kant gezet. Montgomery was de man die Munsterman op het pluche had geparachuteerd.

Commissaris Steven van der Heijden van Wegener meent dat de hoge beloning acceptabel is vanwege het lange dienstverband van Munsterman dat 'zeer ongewoon is in het bedrijfsleven'.

Feit is dat Wegener een kwalijke reputatie heeft op het gebied van exorbitante vertrekvergoedingen. In april 2008 , ruim vier basissalarissen.
Gerelateerde artikelen