VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

10 februari 2011

Particuliere beleggers AamigoO veel duurder uit dan professionals

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Als belegger in uitzender AamigoO beschik je over weinig informatie. Het kan zinnig zijn om dan het gedrag van de verkopende partij te bestuderen.

‘De koers van EDCC loopt niet uit de pas met de fundamentele waardering van die aandelen', zo liet Peter Paul de Vries weten in een speciale aandeelhoudersvergadering van het beursfonds eerder deze week.

Maar is dit wel zo?

Hoe zat het ook al weer met de reverse listing deal. Peter Paul de Vries van investeringsfonds Value8 bracht uitzendactiviteiten onder de nieuwe naam AamigoO in het lege beursfonds EDCC. De oude eigenaren van de uitzendactiviteiten (DGC) kregen in ruil hiervoor 80 procent van de aandelen. Value8 kreeg 17 procent.

Het is voor de oud eigenaren moeilijk een brood te kopen met een pakket aandelen van 80 procent. Zo'n groot pakket kan je niet op de beurs kwijt, zeker niet met de huidige (beperkte) free float.

Zodoende werd afgesproken dat zij in het eerste kwartaal van dit jaar de helft, 40 procent, verkopen aan een nog onbekende investeringsmaatschappij. De prijs per aandeel van dit belang bedraagt circa 45 cent per aandeel, zo bleek in de speciale vergadering die op Curaçao gehouden werd. Dit is aanzienlijk minder dan de huidige beurskoers van 1,16 euro.

Hamvraag
Maar wie heeft gelijk? De markt of een grootaandeelhouder en de verkopende eigenaren? Het is natuurlijk zeer de vraag of de oud-eigenaren werkelijk hun belang tegen 45 cent per aandeel zouden verkopen als zij hadden geweten dat de markt twee maanden later 1,16 euro betaalt?

Bovendien heeft de verkopende, en waarschijnlijk de kopende investeringsmaatschappij, een aanzienlijke informatievoorsprong op de kleinere beleggers waardoor zij in staat zijn een betere taxatie van de werkelijke waarde van de onderneming maken.

 CEO interview
Peter Paul de Vries
10 december 2010 

Het verschil in informatie is des te groter door de reverse listing constructie. Zo weet een belegger die AamigoO op de beurs koopt (nog) niet hoe de balans op groepsniveau er uit ziet.

Met de informatie die er wel is kun je eenvoudig uitrekenen dat de huidige koerswinstverhouding ongeveer 29 bedraagt. Ook in dit opzicht oogt het aandeel aan de prijs.


Gerelateerde artikelen

Value8 tart begrip van aandeelhouders
Value8 tart begrip van aandeelhouders
09-12-2016

Beursfonds Value8 riep deze week aandeelhouders bijeen voor de benoeming va…

Lees verder

Value8
VEB roept Value8 op de markt nu snel adequaat te informeren
VEB roept Value8 op de markt nu snel adequaat te informeren
01-06-2016

VEB roept Value8 op haar aandeelhouders en andere beleggers voor de aandeel…

Lees verder

Aandeelhouders VEB Value8
Value8 graast verder tussen bijna lege beursfondsen
13-01-2011

Na EDCC en Dico heeft Value8 een nieuw beursfonds in het vizier. Het belegg…

Lees verder

Value8 waarschuwt voor snel stijgende koers
11-01-2010

De koers van het aandeel Value8 loopt te snel op. Dat stelt opmerkelijk gen…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}