VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

10 februari 2011

Particuliere beleggers AamigoO veel duurder uit dan professionals

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Als belegger in uitzender AamigoO beschik je over weinig informatie. Het kan zinnig zijn om dan het gedrag van de verkopende partij te bestuderen.

‘De koers van EDCC loopt niet uit de pas met de fundamentele waardering van die aandelen', zo liet Peter Paul de Vries weten in een speciale aandeelhoudersvergadering van het beursfonds eerder deze week.

Maar is dit wel zo?

Hoe zat het ook al weer met de reverse listing deal. Peter Paul de Vries van investeringsfonds Value8 bracht uitzendactiviteiten onder de nieuwe naam AamigoO in het lege beursfonds EDCC. De oude eigenaren van de uitzendactiviteiten (DGC) kregen in ruil hiervoor 80 procent van de aandelen. Value8 kreeg 17 procent.

Het is voor de oud eigenaren moeilijk een brood te kopen met een pakket aandelen van 80 procent. Zo'n groot pakket kan je niet op de beurs kwijt, zeker niet met de huidige (beperkte) free float.

Zodoende werd afgesproken dat zij in het eerste kwartaal van dit jaar de helft, 40 procent, verkopen aan een nog onbekende investeringsmaatschappij. De prijs per aandeel van dit belang bedraagt circa 45 cent per aandeel, zo bleek in de speciale vergadering die op Curaçao gehouden werd. Dit is aanzienlijk minder dan de huidige beurskoers van 1,16 euro.

Hamvraag
Maar wie heeft gelijk? De markt of een grootaandeelhouder en de verkopende eigenaren? Het is natuurlijk zeer de vraag of de oud-eigenaren werkelijk hun belang tegen 45 cent per aandeel zouden verkopen als zij hadden geweten dat de markt twee maanden later 1,16 euro betaalt?

Bovendien heeft de verkopende, en waarschijnlijk de kopende investeringsmaatschappij, een aanzienlijke informatievoorsprong op de kleinere beleggers waardoor zij in staat zijn een betere taxatie van de werkelijke waarde van de onderneming maken.

 CEO interview
Peter Paul de Vries
10 december 2010 

Het verschil in informatie is des te groter door de reverse listing constructie. Zo weet een belegger die AamigoO op de beurs koopt (nog) niet hoe de balans op groepsniveau er uit ziet.

Met de informatie die er wel is kun je eenvoudig uitrekenen dat de huidige koerswinstverhouding ongeveer 29 bedraagt. Ook in dit opzicht oogt het aandeel aan de prijs.


Gerelateerde artikelen

Value8 stelt de zaken nogal rooskleurig voor
Value8 wil zijn portefeuille met meervoudige reverse listing in Nedsense in één klap saneren
Value8 wil zijn portefeuille met meervoudige reverse listing in Nedsense in één klap saneren
28-11-2017

Op 22 november 2017 publiceerde Value8 eindelijk de definitieve jaarrekenin…

Lees verder

Aandeelhouders VEB Value8
Geduld beleggers raakt op bij Value8
Nieuwe Belgische grootaandeelhouder moet plannen met SnowWorld gaan ontvouwen
Nieuwe Belgische grootaandeelhouder moet plannen met SnowWorld gaan ontvouwen
23-09-2017

Door een aanzienlijk belang in SnowWorld te nemen wordt zakenman Marc Couck…

Lees verder

Value8 verkoop overname SnowWorld

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}