VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Super de Boer verzet zich tegen uitspraak rechter over gelekte informatie

Super de Boer gaat niet akkoord met het oordeel van de rechter dat het onrechtmatig heeft gehandeld bij de overname door supermarktketen Jumbo. Intussen vreest Super de Boer een stortvloed aan procedures van individuele beleggers.

Dat blijkt uit de reactie van Super de Boer aan de VEB.

Eerder deze week de rechtbank Utrecht dat Super de Boer onrechtmatig heeft gehandeld door beleggers niet op tijd te informeren over overnamegesprekken met Jumbo.

Met deze uitspraak in de hand kunnen individuele beleggers hun schade bij Super de Boer claimen. Deze procedures zullen Super de Boer veel tijd en geld kosten.

De VEB heeft zich bereid verklaard een schikking te bespreken. Op deze manier kan Super de Boer de afhandeling van de schade van de individuele beleggers vastleggen in een collectieve regeling met de VEB.

Als reactie op deze brief laat een vertegenwoordiger van Super de Boer (de vereffenaar) via e-mail weten tegen de uitspraak van de rechter in beroep te gaan.

In datzelfde bericht laat Super de Boer blijken niet verlegen te zitten om een stroom aan procedures van individuele, gedupeerde Super de Boer-beleggers.

Super de Boer schrijft: "Het lijkt mij, ter voorkoming van nodeloze kosten, in het belang van de VEB en de beleggers die de VEB zegt te vertegenwoordigen dat er geen procedures worden gestart tot verhaal van schade..."

De VEB heeft inmiddels namens beleggers gereageerd. De vereniging zal deze juridische actie doorzetten zoals zij dat deed in eerdere zaken.