VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggersvereniging VEB bereikt schikking voor aangesloten beleggers in actie Super de Boer

17-07-2015

De VEB heeft met Stichting Procedure SDB een regeling getroffen in een conflict dat dateert van begin 2010. Door de schikking is een einde gekomen aan een lange juridische procedure.

Lees verder

Belangrijke overwinning beleggers in actie Super de Boer

12-11-2014

De VEB heeft namens beleggers een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen het voortijdig uitlekken van koersgevoelige informatie. Ook in hoger beroep heeft de rechter geoordeeld dat Super de Boer eerder had moeten ingrijpen om mogelijke handel met voorkennis te vermijden.

Lees verder

Dit najaar: hoger beroep over voorkennis bij Super de Boer

01-07-2014

Volgens de rechter hebben aandeelhouders Super de Boer twee miljoen euro schade geleden bij verkoop van hun aandelen Super de Boer. Dit najaar wordt de zaak in hoger beroep behandeld.

Lees verder

Hof benoemt deskundigen inzake Super de Boer

17-04-2013

Lekte de overname van supermarktketen Super de Boer door Jumbo voortijdig uit en wat betekende dat voor beleggers? Om volledig antwoord te geven op die vragen zijn twee deskundigen benoemd. Voor 1 juli komen zij met hun rapportage.

Lees verder

Rechter onderzoekt mogelijke handel met voorkennis Super de Boer

14-07-2012

Ruim een jaar geleden oordeelde de rechter dat Super de Boer koersgevoelige informatie eerder aan beleggers had moeten melden. Een deskundige zal moeten beoordelen of er aanwijzingen zijn voor handel met voorkennis.

Lees verder

Topman Super de Boer krijgt forse bonus na overname

17-03-2012

Na een spannende biedingstrijd heeft Jumbo supermarktketen Super de Boer weten binnen te slepen. Jan Brouwer, topman van Super de Boer, incasseert na de overname minimaal 1 miljoen euro.

Lees verder

Super de Boer verzet zich tegen uitspraak rechter over gelekte informatie

01-04-2011

Super de Boer gaat niet akkoord met het oordeel van de rechter dat het onrechtmatig heeft gehandeld bij de overname door supermarktketen Jumbo. Intussen vreest Super de Boer een stortvloed aan procedures van individuele beleggers.

Lees verder

VEB wint namens beleggers zaak van Super de Boer

30-03-2011

Super de Boer heeft onrechtmatig gehandeld jegens de beleggers door hen te laat te melden dat er sprake was van een overnamebod van supermarktconcern Jumbo. Volgens de rechtbank had Super de Boer koersgevoelige informatie eerder moeten melden.

Lees verder

VEB wint eerste slag van Super de Boer

25-10-2010

De rechtbank heeft Super de Boer veroordeeld in de proceskosten van de zogenoemde verzetsprocedure. Daarmee heeft de VEB namens beleggers de eerste slag gewonnen in de voorkenniszaak tegen Super de Boer.

Lees verder

Super de Boer loopt weg voor verantwoordelijkheid

12-08-2010

Super de Boer heeft vandaag haar liquidatieplan ingetrokken. De vennootschap verwacht dat daarmee de zitting van dinsdag 17 augustus 2010 bij de rechtbank Utrecht niet doorgaat. Zij hoopt zo haar verantwoordelijkheid voor een deugdelijke liquidatie te ontlopen.

Lees verder

VEB dagvaardt Super de Boer om niet melden koersgevoelige informatie

31-05-2010

De VEB gaat namens beleggers de schade verhalen die zij geleden hebben in aanloop naar de overname van Super de Boer. Super de Boer heeft onrechtmatig gehandeld jegens beleggers die op basis van onvolledige informatie hebben gehandeld.

Lees verder

Vermoedelijk handel met voorkennis in aandeel Super de Boer

21-10-2009

Na een korte vrijage heeft Jumbo concurrent Super de Boer nu definitief in handen. Maar wanneer wist Super de Boer van de interesse van Jumbo en wanneer werd dat aan aandeelhouders gemeld? Over vreemde koersbewegingen en oplopende handelsvolumes.

Lees verder