VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

De VEB heeft met Stichting Procedure SDB een regeling getroffen in een conflict dat dateert van begin 2010. Door de schikking is een einde gekomen aan een lange juridische procedure.

Het conflict draaide om de vraag of Super de Boer tijdig het overnamebod van Jumbo aan haar aandeelhouders bekend had gemaakt.

De regeling houdt onder meer in dat de verkopende Super de Boer-aandeelhouders een schikkingsbedrag met een rentevergoeding zullen ontvangen.

VEB-directeur Paul Koster toont zich dan ook tevreden met de schikking: “Ik ben verheugd dat Stichting Procedure SDB de beleggers op deze wijze tegemoet komt.”

De feiten
Nog voordat Super de Boer op 18 september 2009 (voorbeurs) bekend maakte dat zij een overnamebod van Jumbo had ontvangen, liep de koers van het aandeel Super de Boer fors op.

Daarbij was ook sprake van significant grotere handelsvolumes, zonder duidelijke reden. Achteraf bleek dat Super de Boer al eerder dan 18 september 2009 was benaderd door haar concurrent Jumbo.

Het Hof Amsterdam oordeelde op 11 november 2014 dat Super de Boer onrechtmatig heeft gehandeld jegens haar aandeelhouders door hen te laat te melden dat er sprake was van een overnamebod van supermarktconcern Jumbo. Super de Boer had volgens het Hof de koersgevoelige informatie op 10 september 2009 voorbeurs openbaar moeten maken.

Voor wie?
Uitsluitend VEB Leden (peildatum 18 mei 2015) die hun Super de Boer-aandelen hebben verkocht in de periode 10 tot en met 17 september 2009 kunnen aanspraak maken op een vergoeding onder de minnelijke regeling.




Gerelateerde artikelen