VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Hof benoemt deskundigen inzake Super de Boer

Lekte de overname van supermarktketen Super de Boer door Jumbo voortijdig uit en wat betekende dat voor beleggers? Om volledig antwoord te geven op die vragen zijn twee deskundigen benoemd. Voor 1 juli komen zij met hun rapportage.

Nog voordat Super de Boer op 18 september 2009 bekend maakte dat zij een overnamebod van Jumbo had ontvangen, liep de koers van het aandeel Super de Boer fors op terwijl fors meer in het aandeel werd gehandeld dan normaal.

Is er gehandeld met voorkennis?

In dat geval zouden veel aandeelhouders Super de Boer benadeeld zijn. In maart 2011 Utrecht dat Super de Boer koersgevoelige informatie eerder aan beleggers had moeten melden.

Uit de uitspraak volgt dat beleggers in totaal een schade van bijna 2 miljoen euro hebben geleden doordat zij, onbewust van de overnameplannen van Jumbo, hun Super de Boer-aandelen hebben verkocht.

Super de Boer ging tegen die uitspraak in hoger beroep. Het Hof Arnhem van 10 juli 2012 op een groot aantal punten gelijk. Op één punt verlangde het Hof nader bericht van een deskundige.

De deskundigen zullen moeten beoordelen of er sprake is van een significante koers- en/of omzetontwikkeling van het aandeel Super de Boer in de periode van 4 t/m 18 september 2009.

Op 16 april 2013 heeft het Hof uiteindelijk twee deskundigen benoemd: professor De Jong, hoogleraar ondernemingsfinanciering aan de Erasmus Universiteit en de heer Panjer, oud voorzitter van de vereniging van beleggingsanalisten en voormalig directeur van een zakenbank.

Verder heeft het Hof in het tussenarrest de vragen geformuleerd waaraan de deskundigen in hun rapport aandacht moeten besteden.

De deskundigen zullen voor 1 juli 2013 aan het Hof moeten rapporteren. Daarna krijgen partijen nog de kans om op het deskundigenrapport te reageren. Naar verwachting zal de definitieve uitspraak eind 2013, begin 2014 volgen.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen