VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB verzoekt Ajax bijeenroepen aandeelhoudersvergadering

De VEB wil dat Ajax beleggers bijeen roept om duidelijkheid te verschaffen over de huidige situatie bij het beursgenoteerde voetbalbedrijf.

De belangrijke en verstrekkende gebeurtenissen rondom de leiding van het beursgenoteerde voetbalbedrijf heeft ook impact op beleggers. De volatiliteit van het aandeel toont aan dat sprake is van onzekerheid en onrust onder beleggers.

De VEB wil opheldering van het bestuur en de raad van commissarissen (rvc) over de situatie, de vacante functies binnen het bestuur en de rvc en de toekomst van Ajax.

Een buitengewone aandeelhoudersvergadering is daar de geëigende plaats voor.

Agendapunten BAVA
De BAVA kan niet wachten tot het moment dat daadwerkelijk nieuwe commissarissen voor benoeming aan de aandeelhoudersvergadering worden voorgedragen.

Binnen de leiding van Ajax moet verantwoordelijkheid worden genomen voor besluiten tijdens deze bestuurlijke impasse. Nu is het onduidelijk of en door wie dat wordt gedaan.

Daarnaast is het van belang dat de profielschets voor de nieuw voor te dragen commissarissen met aandeelhouders wordt besproken.

Informatieachterstand beleggers
Uit de media blijkt dat de afgelopen weken veelvuldig overleg heeft plaatsgevonden tussen directie, rvc en de ledenraad van de Vereniging AFC Ajax. Hierdoor bestaat er inmiddels tussen de Vereniging als 73 procent deelhouder en minderheidsaandeelhouders een significante informatieasymmetrie.

Naar gisteren bekend werd, heeft de ledenraad inmiddels een commissie ingesteld die ‘het spanningsveld' zal onderzoeken. Deze informatieachterstand van gewone beleggers moet zo spoedig mogelijk ongedaan worden gemaakt.

Melding AFM
De VEB heeft de AFM ook op de hoogte gesteld van haar bezorgdheden rondom de informatie achterstand van beleggers en de hoge volatiliteit van het aandeel. De volatiliteit van het aandeel Ajax kan er op duiden dat er binnen Ajax onvoldoende waarborgen zijn geweest om aanwezige koersgevoelige informatie ook daadwerkelijk geheim te houden.

Update: reactie Ajax 
Ajax heeft maandagavond laten weten geen gehoor te geven aan de oproep  om een extra aandeelhoudersvergadering te beleggen.

De voetbalclub laat weten ervan overtuigd te zijn "iedereen tijdig en op een correcte manier te hebben geinformeerd" en wijst hierbij op het persbericht en de persconferentie van woensdag 30 maart 2011.

Toen stapten het verenigingsbestuur en de raad van commissarissen van Ajax op naar aanleiding van onenigheid met oud-voetballer Johan Cruijff over het te voeren technisch beleid en de benoeming van daarvoor verantwoordelijken bij Ajax.

De VEB zet door en zal namens beleggers contact zoeken met Ajax om toch op korte termijn bijeen te komen.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen