VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aandeelhouders Ajax moeten beslissen over aanstelling Van Gaal

De benoeming van Louis van Gaal tot algemeen directeur moet aan de aandeelhouders worden voorgelegd.

Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald in het kort geding van Johan Cruijff en een groep ex-voetballers tegen de overige leden van de Raad van Commissarissen van Ajax.

De voorzieningenrechter schorste de voorgenomen benoemingen van Van Gaal als directievoorzitter en Martin Sturkenboom als interim-directieleden. 

Aandeelhouders moeten zo de mogelijkheid behouden om op een vergadering van aandeelhouders over het punt 'Vertrouwen in de RvC' te beslissen.

AVA Ajax live 
Inzet van het kort geding waren de besluiten van de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax over de voorgenomen benoeming van statutair directeuren Van Gaal en Sturkenboom en de tijdelijke aanstelling van interim-directeuren Sturkenboom en Danny Blind.

De voorzieningenrechter is van oordeel dat de keuze voor de 'lijn Cruijff of voor de lijn Van Gaal' in handen van de aandeelhouders moet worden gelegd.

"Deze keuze hoort thuis bij de AvA als het hoogste orgaan van Ajax", stelt de rechtbank.

"Weliswaar heeft de AvA niet het recht over de benoemingen te beslissen, zij kan echter wel de RvC wegstemmen en daarmee indirect ook het lot van de voorgenomen benoemingsbesluiten bepalen", staat in het vonnis.

Ajax geeft in een persbericht aan nu eerst het vonnis te gaan bestuderen en mogelijk daarna met nadere berichtgeving te komen.
Gerelateerde artikelen