VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Valse hoop voor aandeelhouders Swedish Auto?

Berichten over hernieuwde, Chinese interesse in Swedish Automobile doen de koers van het aandeel fors oplopen. Beleggers vergeten dat de opbrengst van die mogelijke verkoop niet naar hen gaat.

Volgens de Zweedse krant Dagens Industri is het opnieuw het Chinese Youngman Automobile Group dat het failliete Saab wil kopen voor 5 miljard Zweedse kronen, circa 570 miljoen euro.

Youngman zou nog eens zo'n bedrag willen investeren in het bedrijf, onder meer voor de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Er is voor volgende week een bezoek aan Gothenburg aangekondigd van de bestuursvoorzitter en eigenaar van Youngman, om het bod bekend te maken.

De productie van de Saab 9-3 modellen zou 15 weken na het bereiken van een akkoord worden hervat. Goedkeuring van General Motors zou deze keer niet noodzakelijk zijn.

De krant zegt bovendien te weten dat dat het bod en het nieuwe businessplan gesteund worden door de vakbonden van Saab Automobile. Dat is geen verrassing, de vakbonden grijpen nu elke strohalm aan omdat het alternatief ontslag voor iedereen is.

Alleen
Gisteren werd bekend dat de volledige top van Swedish Automobile behalve Victor Muller opstapt vanwege een conflict over het te volgen financieel beleid.

Swedish Automobile deelde ook mee dat het maximaal 2,5 miljoen nieuwe aandelen uitgeeft in het kader van de faciliteit van 150 miljoen euro met het GEM Global Yield Fund Limited.

Dat klinkt geweldig, maar bij de huidige koers brengt dat nog geen miljoen euro op. Daarmee kan men hooguit Victor Muller nog een paar maanden salaris betalen.

Suikeroom
Het wachten is nog altijd op de verkoop van het sportautomerk Spyker. Daar zou Swedish Automobile nog altijd over in onderhandeling zijn.

Tegen beter weten in liet de onderneming gisteren weten dat het nog altijd mogelijk is om Spyker binnen het bedrijf te houden. Dat kan echter alleen als er een nieuwe suikeroom met hele diepe zakken opstaat.

Dead cat bounce
De kopers die donderdagmorgen verantwoordelijk waren voor de koerswinst van het aandeel Swedish Automobile lijken dan ook bevangen door valse hoop.

Een eventuele verkoopopbrengst van (onderdelen van) Saab valt in een enorm faillissement en komt hen niet toe. Het aandeel Swan maakt een ‘dead cat bounce'.
Gerelateerde artikelen