VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

19 januari 2012

Valse hoop voor aandeelhouders Swedish Auto?

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Berichten over hernieuwde, Chinese interesse in Swedish Automobile doen de koers van het aandeel fors oplopen. Beleggers vergeten dat de opbrengst van die mogelijke verkoop niet naar hen gaat.

Volgens de Zweedse krant Dagens Industri is het opnieuw het Chinese Youngman Automobile Group dat het failliete Saab wil kopen voor 5 miljard Zweedse kronen, circa 570 miljoen euro.

Youngman zou nog eens zo'n bedrag willen investeren in het bedrijf, onder meer voor de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Er is voor volgende week een bezoek aan Gothenburg aangekondigd van de bestuursvoorzitter en eigenaar van Youngman, om het bod bekend te maken.

De productie van de Saab 9-3 modellen zou 15 weken na het bereiken van een akkoord worden hervat. Goedkeuring van General Motors zou deze keer niet noodzakelijk zijn.

De krant zegt bovendien te weten dat dat het bod en het nieuwe businessplan gesteund worden door de vakbonden van Saab Automobile. Dat is geen verrassing, de vakbonden grijpen nu elke strohalm aan omdat het alternatief ontslag voor iedereen is.

Alleen
Gisteren werd bekend dat de volledige top van Swedish Automobile behalve Victor Muller opstapt vanwege een conflict over het te volgen financieel beleid.

Swedish Automobile deelde ook mee dat het maximaal 2,5 miljoen nieuwe aandelen uitgeeft in het kader van de faciliteit van 150 miljoen euro met het GEM Global Yield Fund Limited.

Dat klinkt geweldig, maar bij de huidige koers brengt dat nog geen miljoen euro op. Daarmee kan men hooguit Victor Muller nog een paar maanden salaris betalen.

Suikeroom
Het wachten is nog altijd op de verkoop van het sportautomerk Spyker. Daar zou Swedish Automobile nog altijd over in onderhandeling zijn.

Tegen beter weten in liet de onderneming gisteren weten dat het nog altijd mogelijk is om Spyker binnen het bedrijf te houden. Dat kan echter alleen als er een nieuwe suikeroom met hele diepe zakken opstaat.

Dead cat bounce
De kopers die donderdagmorgen verantwoordelijk waren voor de koerswinst van het aandeel Swedish Automobile lijken dan ook bevangen door valse hoop.

Een eventuele verkoopopbrengst van (onderdelen van) Saab valt in een enorm faillissement en komt hen niet toe. Het aandeel Swan maakt een ‘dead cat bounce'.


Gerelateerde artikelen

Spyker weg van de beurs, optimisme bij oprichter ongebroken
17-08-2013

Het beurssprookje van Spyker is over. Na meer dan tien jaar verlaat de spor…

Lees verder

Spyker ziet weer een strohalm breken
11-06-2013

Never a dull moment met het aandeel Spyker. Maandag de grootste stijger, di…

Lees verder

Victor Muller gelooft in Spyker-claim tegen GM
27-12-2012

Spyker heeft een dollemansrit achter de rug. Maar na de teloorgang van het …

Lees verder

Hoe Victor Muller in de Amerikaanse val stapte
18-12-2012

Het is op de kop af één jaar geleden dat Victor Muller faillissem…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}