VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

30 juli 2012

KPN wil strategische ommezwaai niet als apart agendapunt

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Om het Mexicaanse América Móvil af te blokken, wilde KPN ver gaan. Zelfs de eigen strategie ging op de helling. Toch wil het concern de bedrijfsstrategie niet op de agenda zetten voor de komende aandeelhoudersvergadering.

Dat blijkt uit de schriftelijke reactie van KPN .

‘Wij zijn van mening dat er geen redenen zijn op de BAVA [buitengewone aandeelhoudersvergadering, red.] het door u genoemde onderwerp te agenderen', aldus KPN.

Ook zegt KPN via enkele persberichten ‘alle relevante informatie over de betreffende onderwerpen te hebben verstrekt'.

Het telecombedrijf houdt op 11 september een aandeelhoudersvergadering om beleggers kennis te laten maken met de nieuwe financieel directeur Eric Hageman.

Met de recente ontwikkelingen in het geheugen, was dat een ideaal moment geweest om aandeelhouders ook uitleg te geven over de plotselinge draai in strategie.

Strategie overboord
Enkele weken nadat de Mexicanen een bod op maximaal 27,9 procent van de KPN-aandelen lanceerden, zette topman Eelco Blok zijn Duitse dochterbedrijf E-Plus in de etalage. ‘Om de waarde versleuteld in de Duitse activiteiten vrij te maken', aldus Blok. Ook gaf hij aan ‘alle strategische opties' voor KPN open te houden.

De richting beleggers gecommuniceerde concernstrategie ging daarmee overboord. E-Plus was voor KPN blijkens het in februari 2012 gepubliceerde jaarverslag en de uitlatingen tijdens de aandeelhoudersvergadering in april een prominent onderdeel van de bedrijfsstrategie voor de komende jaren en door Blok tot kroonjuweel bestempeld.

Aan die strategische ommezwaai wil KPN tijdens de geplande aandeelhoudersvergadering van 11 september geen apart agendapunt wijden. ‘Het staat u uiteraard vrij in de rondvraag het onderwerp aan de orde te stellen', aldus KPN in haar reactie.

Behalve België en Nederland is Duitsland een belangrijke markt voor KPN waar omzet en winstgevendheid, in tegenstelling tot de thuismarkt, nog wel een stijgende lijn vertonen. Bovendien blijven de vooruitzichten voor het mobiele bellen in Duitsland gunstig. Voor de Belgische mobiele operator BASE is het verkoopproces inmiddels al gestart.

Klappen
KPN zit in de hoek zit waar de klappen vallen. De inkomsten staan onder druk door veranderend consumentengedrag en inmenging van toezichthouders in de tarieven.

Vorige week verlaagde KPN het dividend van 90 eurocent tot slechts 35 eurocent. Hoewel marktvorsers een verlaging hadden verwacht, was .

Beleggers werd op 24 april 2012 bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers nog 90 eurocent als warme worst voorgehouden. Tegelijkertijd handhaafde KPN de doelstelling voor het bedrijfsresultaat, kasstroom en investeringen voor 2012.


Gerelateerde artikelen

KPN heeft geen spreiding meer en dat is te zien aan de resultaten
KPN heeft geen spreiding meer en dat is te zien aan de resultaten
27-10-2017

KPN is sinds de verkoop van de Belgische en Duitse activiteiten geen intern…

Lees verder

kpn orange omzet
Winstgevendheid KPN in top Europese telecom
Winstgevendheid KPN in top Europese telecom
27-07-2017

Maar het aandeel blijft relatief duur

Lees verder

kpn telecom
Curieus effect ECB-beleid: KPN en PostNL kopen eigen schuldpapier tegen negatieve rente
KPN spiegelt sterke dividendstijging voor, maar tijden van weleer zullen niet herleven
KPN spiegelt sterke dividendstijging voor, maar tijden van weleer zullen niet herleven
07-03-2016

KPN spiegelt aandeelhouders een stijging van het dividend voor. Dat wordt d…

Lees verder

dividend kpn telecom

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}