VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Muller verkoopt op 3 cent

Maandag kon Victor Muller melden dat zijn bedrijf Spyker weer even vooruit kan na een deal met het Chinese autobedrijf Youngman.  Daardoor komt weer het broodnodige kapitaal binnen bij Spyker. Opmerkelijk genoeg heeft Victor Muller zelf afgelopen tijd flink wat aandelen verkocht.

De Chinezen Youngman kopen 29,9 procent van de aandelen Spyker voor 6,7 miljoen euro en lenen ook nog eens 3,3 miljoen euro aan.

De hoofdactiviteit van Spyker zelf lijkt de juridische procedure tegen General Motors te worden, waarin Victor Muller 3 miljard dollar eist van de Amerikaanse automaker.

Gerechtigde verkoop?
En de nood was hoog, want het bedrijf meldde dat de eerste 2,3 miljoen euro binnen 7 dagen zal worden overgemaakt. De belangrijkste assets die Spyker nog bezit gaan in twee joint ventures met Youngman, waarin Spyker een minderheidsbelang krijgt.
 

Overigens worden nu al vraagtekens geplaatst bij deze overeenkomst. De Chinezen brengen namelijk een platform in dat zij eerder kochten van Saab. Het is niet duidelijk of Victor Muller dit ‘Phoenix-platform’, dat ook wel het gouden ei van Saab werd genoemd, had mogen verkopen aan Youngman.

Handel Muller
Maar voorlopig tien miljoen euro vers Chinees geld dus voor Spyker, dat daarmee weer even gered lijkt. Het aandeel veerde wat op, maar sloot uiteindelijk op 4 cent, slechts één cent boven de laagste koers allertijden.

Drie cent, dat is de laagste koers die Spyker ooit gestaan heeft sinds het aandeel in mei 2004 op de Amsterdamse beurs werd geïntroduceerd tegen een koers van 15,50 euro.

Dat maakt het des te opmerkelijker dat volgens meldingen van de AFM Victor Muller op deze rampkoersen miljoenen van zijn aandelen verkocht.
 
Kijk maar: 
  • Dat is goed voor een opbrengst van 129 duizend euro.

  • En toen tegen een koers van 3 cent per aandeel. Opbrengst: één keer modaal: 30.000 euro. 

  • Hierdoor steeg zijn aantal gewone aandelen met 1,25 miljoen en het aantal aandelen A ook met 1,25 miljoen. Wij zijn zeer benieuwd naar de uitoefenprijs van deze opties. Vermoedelijk ligt deze  in de buurt van de 0 cent.

Duidelijk is dat Muller per saldo dus aandelen Spyker verkocht, en dat 10 dagen voor het bekend worden van de deal met Youngman. Hij verkocht bovendien op de laagste koers ooit en dat is toch op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Wij hebben Spyker om een reactie gevraagd, maar tot nu toe nog niet gekregen. Zodra deze er is, zullen wij die hier weergeven.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen