VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Bij Eurocommercial Properties wordt het vastgoed juist meer waard

Eurocommercial Properties lijkt ongevoelig voor de slechte omstandigheden op de vastgoedmarkten. Terwijl de concurrentie moet afwaarderen op het eigen vastgoed, ziet Eurocommercial de waarde juist iets stijgen.

De cijfers over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2012 - 2013 bevestigen de uitspraken die het bestuur van Eurocommercial Properties eerder deze maand deed tijdens de aandeelhoudersvergadering.

De vastgoedonderneming ziet geen noodzaak voor toekomstige afwaarderingen van het vastgoed.

Bovendien is het dividend, in tegenstelling tot dat bij veel concurrenten, veilig en hoeft er niet gekort te worden op de uitkering aan de aandeelhouders.

Eurocommercial investeert met een portefeuille die bestaat uit winkels en winkelcentra in Frankrijk, Noord-Italië en Zweden blijkbaar in de juiste markten.

Direct resultaat omhoog
Het directe resultaat steeg over de drie maanden tot en met september van 19,2 miljoen euro vorig jaar naar 20,6 miljoen euro dit jaar. Een plus van 7,5 procent.

De knappe prestatie werd gedreven door een huurgroei van 3,9 procent. De huren van nieuwe en verlengde contracten stegen met een indrukwekkende 13 procent.

Uitzonderlijke opwaardering
Het vastgoed werd aan het einde van het kwartaal getaxeerd en daaruit vloeide een stijging voort van ruim 2 miljoen euro.

Toegegeven, de stijging is klein, maar daarom niet minder opvallend in een klimaat waarin veel concurrenten flinke afwaarderingen voor de kiezen krijgen.

De waardeontwikkeling van de portefeuille is te danken aan sterke huurgroei en een hoge bezettingsgraad. Eurocommercial Properties weet al jaren de leegstand te beperken tot minder dan een procent.

Smetje
De resultaten zijn vergeleken met de concurrentie bijna te goed om te geloven. Is er dan niets op aan te merken. Ja, er is een klein smetje.

De betalingsachterstand van huurders is opgelopen. De huurachterstanden van meer dan 90 dagen zijn het afgelopen kwartaal opgelopen van minder dan een procent van de huuropbrengsten naar ongeveer 1,5 procent.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen