VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

SNS wil eerst allesomvattende oplossing en dan met beleggers praten

Als SNS een allesomvattende oplossing gevonden heeft voor de problemen binnen het eigen concern zal er zo snel mogelijk een vergadering met aandeelhouders volgen.

Dat meldt de bankverzekeraar in een brief aan de VEB.

Het schrijven van SNS is een reactie op een oproep van de beleggersvereniging om een aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen.

SNS Reaal heeft zwaar te lijden onder de grote verliezen die het lijdt op zijn divisie vastgoedfinanciering. Keer op keer moet SNS afboeken op deze vastgoeddivisie.

Informeren
Intussen zijn artikelen in diverse kranten verschenen waarin gevoelige, nieuwe informatie over SNS te lezen valt. Voor beleggers is het van het grootste belang om tijdig en gelijktijdig van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te worden gebracht. Die taak ligt primair bij de onderneming zelf.

Het is volgens de VEB nu aan SNS Reaal om een bijzondere aandeelhoudersvergadering uit te schrijven zodat aandeelhouders de kans krijgen om de nieuwe strategie plus cijfers met bestuur en commissarissen te bespreken.

Onzekerheid
SNS erkent dat beleggers nu in onzekerheid zijn, maar vindt het weinig zinvol om aandeelhouders nu al bijeen te roepen aangezien de onderneming nog geen duidelijkheid kan geven.

SNS kan nog geen datum geven wanneer er wel duidelijkheid volgt. Dat zal in ieder geval uiterlijk op 14 februari zijn als
SNS zijn jaarcijfers over 2012 presenteert.

Als op dat moment ook een vergadering met aandeelhoudersvergadering wordt aangekondigd zal die bijeenkomst niet eerder dan op 28 maart gehouden kunnen worden. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van SNS Reaal staat nu gepland voor 24 april.




Gerelateerde artikelen