VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Ziggo verhoogt dividend maar groeit langzaam

Kabelbedrijf Ziggo trakteert aandeelhouders op een verhoging van het dividend over 2012 en stelt een verdere verhoging voor dit jaar in het vooruitzicht. Maar de omzetgroei van het bedrijf is vertraagd tot een slakkengang.

Ten tijde van de beursgang verwachtte Ziggo nog over heel 2012 een dividend uit te keren van 220 miljoen euro.

Donderdag maakte de onderneming bekend dat het slotdividend 180 miljoen euro zal bedragen. Daarmee komt het totale dividend over vorig jaar uit op 290 miljoen euro.

Dividend
Ziggo hanteert als uitgangspunt dat de verhouding tussen de nettoschuld en het bedrijfsresultaat ongeveer 3,5 is. Eind 2012 stond deze verhouding op 3,33 en is er daarmee ruimte voor dividend.

Verder zei het bedrijf donderdag te verwachten dit jaar een interimdividend van 190 miljoen euro uit te keren. Het slotdividend wordt later bepaald en is mede afhankelijk van herfinanciering van een obligatielening die volgend jaar afloopt.

Ziggo boekte over heel 2012 een omzet van 1,537 miljard euro, 4 procent meer dan in 2011. Maar de omzetgroei werd grotendeels behaald in de eerste helft van het jaar. In het vierde kwartaal bedroeg de omzetstijging ten opzichte van het vierde kwartaal van 2011 slechts 1,4 procent.

Stevige concurrentie
De reden hiervoor is stevige concurrentie van onder meer KPN. Het totaal aantal ‘revenue generating units' (rgu) nam ten opzichte van een jaar eerder met 1,6 procent toe tot 7,1 miljoen.

Ziggo telt een rgu als het een dienst, tv, internet of telefonie, levert aan een klant. Een klant kan verschillende diensten van het bedrijf tegelijk afnemen en daarmee meerdere rgu's opleveren.

Ziggo zet sterk in op de verkoop van pakketten. Klanten nemen dan zowel televisie, als internet, als telefonie bij het bedrijf af. Het aantal klanten met een pakket steeg met bijna 11 procent tot 1,395 miljoen.

Het bedrijf wil de omzetgroei dit jaar een impuls geven en verhoogt daarom de marketinguitgaven. Het bedrijfsresultaat moet dit jaar met 2,5 tot 3,5 procent groeien. De omzetgroei moet nog iets hoger liggen.

LEES OOK:

19 oktober 2012

20 juli 2012

Op de hoogte blijven?

{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen