VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Ziggo toont zich zeer slordig met koersgevoelige informatie

Liberty Global wil de aandelen Ziggo die het nog niet bezit voor 39,78 per aandeel opkopen, zo bleek uit de dagvaarding die de kabelaar op woensdag 3 december heeft laten betekenen. Beleggers kregen deze koersgevoelige informatie pas na vijf dagen te horen.

Liberty Global is bezig om ook de laatste ongeveer circa anderhalf procent van de aandelen Ziggo in handen te krijgen via een zogenoemde uitrookprocedure.

Liberty Global en Ziggo hebben de Ondernemingskamer daarom om goedkeuring gevraagd om de waarde- bepaling op de resterende aandelen vast te stellen op 39,78 per aandeel.

De uitkoopprijs dient een prijs te zijn in contanten. Dit in tegenstelling tot het eerder uitgebrachte bod: dat kan ook een ruilbod zijn, zoals het bod van Liberty Global. De waardering van Ziggo fluctueerde de afgelopen maanden, doordat de Amerikanen een deel van de overname in eigen aandelen betalen.

De Liberty Global aandelen fluctueerden recent behoorlijk. De uitkoopprijs wordt nu vastgezet op 11 euro te bedragen plus de waarde van het aandeel Liberty Global op 19 november 2014 om 17.40 uur.

Dat resulteert in de uiteindelijke biedprijs die wordt gevorderd in de dagvaarding die afgelopen woensdag "openbaar" is betekend aan alle onbekende Ziggo aandeelhouders.

Ziggo meldde deze prijs pas vijf dagen later, maandagmiddag 8 december, op haar website. Dat leidde tot een fikse koerssprong van het aandeel Ziggo van 7 procent.

Beleggers die afgelopen donderdag, vrijdag en maandag hun aandelen Ziggo hebben verkocht via de beurs hebben dat tegen een te lage prijs gedaan.

Zij waren overduidelijk niet op de hoogte van de uiteindelijke biedprijs op hun aandelen Ziggo. Dat was ook niet vreemd aangezien het voor de gemiddelde belegger zeer moeilijk was om de juiste informatie te combineren.

Gedupeerde Ziggo beleggers kunnen zich hier melden bij de VEB.

Naar de mening van de VEB is Ziggo onjuist omgesprongen met koersgevoelige informatie, waardoor beleggers schade hebben geleden. De vereniging heeft hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Financiële Markten.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen